1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

Google cumpără SlickLogin, un sistem de autentificare cu ajutorul sunetelor

Compania israeliană SlickLogin, specializată în autentificări pe site-uri cu ajutorul sunetelor, în locul parolelor tastate, a anunţat luni că a fost achiziţionată de către Google, relatează AFP.

18 feb, 2014 | Agerpres

Cu ajutorul acestui sistem, cei care au smartphone-uri îşi pot folosi telefonul mobil pentru a se identifica pe un anumit site, în loc să tasteze parola.

Sistemul inovator funcţionează în felul următor: calculatorul generează sunete pe care urechea umană nu le poate distinge şi care sunt captate de smartphone. Acesta din urmă, la rândul său, permite accesul utilizatorului la site-ul respectiv, potrivit AFP.

'Nu trebuie decât să vă plasaţi smartphone-ul în apropierea laptopului sau tabletei dumneavoastră, pentru a fi conectaţi', explică această companie, al cărei produs nu a fost lansat încă pe piaţă.

'Am lansat SlickLogin pentru că măsurile de securitate au devenit prea complicate', afirmă, pe pagina lor de internet, cei trei membri ai acestei companii mici.

SlickLogin are sediul la Tel Aviv, mai notează agenţia franceză de presă. Creatorii săi susţin că au dobândit o experienţă considerabilă într-o unitate specializată în securitatea cibernetică din cadrul armatei israeliene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO