Google investeşte 150 milioane de euro pentru promovarea jurnalismului digital în Europa

Gigantul american Google va finanţa cu 150 de milioane de euro, în următorii trei, companii europene de presă şi start-up-uri în jurnalism.
Economica.net - mar, 28 apr. 2015, 15:21
Google investeşte 150 milioane de euro pentru promovarea jurnalismului digital în Europa

Printre publicaţiile care sprijină iniţiativa se află Financial Times şi Guardian din Marea Britanie, El Pais din Spania, Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Die Zeit din Germania, Les Echos din Franţa, La Stampa din Italia şi NRC din Olanda. De asemenea, vor participa trei asociaţii de jurnalism, potrivit Agerpres.

Google a investit, deja, 60 de milioane de euro într-un program de inovaţii în jurnalism, desfăşurat în Franţa.

Fondurile, care fac parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri, vor fi utilizate pentru a sprijini eforturile organizaţiilor de a câştiga bani din propriul conţinut online.

Printre companiile media absente din proiect se află cele care au criticat activităţile Google: News Corp deţinut de miliardarul Rupert Murdoch şi grupul german Axel Springer.

Organizaţiile care acceptă fonduri de la Google trebuie să se asigure că cititorii lor au adoptat măsuri pentru evitarea conflictului de interese în privinţa conţinutului lor online.

Banii vor fi alocaţi în următorii trei ani pentru promovarea jurnalismului digital.

De asemenea Google va colabora cu firmele media europene pentru a găsi modalităţi de creştere a veniturilor prin folosirea reclamelor şi a datelor online iar angajaţii Google din Paris, Hamburg şi Londra vor preda cursuri de competenţe digitale jurnaliştilor.

Anunţul Google vine după ce grupul american a respins recent acuzaţiile formulate de Comisia Europeană potrivit cărora Google a abuzat de poziţia sa dominantă pe pieţele serviciilor de căutare generală pe Internet.

Concluzia preliminară a anchetei deschise în noiembrie 2010 de Executivul comunitar este că Google acordă un tratament preferenţial sistematic propriului său produs de comparare a preţurilor în cadrul paginilor sale cu rezultate ale căutării generale, de exemplu prin afişarea mai vizibilă a Google Shopping. Astfel, este posibil ca Google să devieze în mod artificial traficul dinspre serviciile concurente de comparare a preţurilor, afectând capacitatea acestora de a concura pe piaţă.

Google are 10 săptămâni la dispoziţie pentru a răspunde acuzaţiilor venite de la Comisia Europeană. O soluţie amiabilă este în continuare posibilă însă, în cel mai rău caz, Google ar putea primi o amendă echivalentă cu 10% din cifra sa de afaceri, adică peste şase miliarde de dolari. , ora 12,00.

Transelectrica este operatorul sistemului naţional de transport al energiei electrice din România şi este listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul TEL.

Compania are în prezent ratingul „Ba2”, cu perspectivă stabilă, de la Moody’s Investors Service. Transelectrica a mai avut rating „BB+” de la Standard & Poor’s până în anul 2009, când a renunţat la serviciile agenţiei americane.

Te-ar mai putea interesa și
Facturile o iau razna. Prețul energiei e și de patru ori mai mare față de acum un an
Facturile o iau razna. Prețul energiei e și de patru ori mai mare față de acum un an
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 2.400 lei pe MWh, în luna august 2022, valoare cu 332% mai mare faţă de preţul......
Protest în București. Liderii AUR, în frunte cu George Simion, au plecat spre Piața Victoriei
Protest în București. Liderii AUR, în frunte cu George Simion, au plecat spre Piața Victoriei
Sute de oameni s-au strâns deja în Piața Victoriei pentru un protest organizat de Partidul AUR împotriva creșterii ...
Romgaz vrea să producă hidrogen din surse regenerabile
Romgaz vrea să producă hidrogen din surse regenerabile
Producătorul național de gaze Romgaz consultă piața pentru servicii privind elaborarea unui studiu de piață și oportunități ...
Rușii îi lasă fără gaze și pe italieni. Anunț oficial al companiei energetice Eni: Blocajul va continua și luni
Rușii îi lasă fără gaze și pe italieni. Anunț oficial al companiei energetice Eni: Blocajul va continua și luni
Grupul italian Eni a anunţat că în acest weekend nu va primi gazele comandate grupului rus Gazprom şi că situaţia va ...