Google+ pe ultima sută de metri: compania a anunţat data la care va şterge paginile utilizatorilor. Cum să îţi salvezi datele

În luna octombrie a anului trecut, Google a anunţat că va închide versiunea pentru consumatori a reţelei de socializare din cauza unei utilizării reduse (90% din sesiunile de utilizatori Google+ durează mai puțin de cinci secunde) și "provocările implicate în menţinerea unui produs de succes care să răspundă aşteptărilor consumatorilor", fără să menţioneze breşa de securitate care a afectat datele personale ale utilizatorilor. Acum anunţă că va inchide definitiv reţeaua la 2 aprilie şi va şterge conţinutul paginilor.
Lidia Neagu - D, 03 feb. 2019, 19:43
Google+ pe ultima sută de metri: compania a anunţat data la care va şterge paginile utilizatorilor. Cum să îţi salvezi datele

Începând cu 4 februarie, nu veți mai putea crea profiluri noi, pagini, comunități sau evenimente Google+. Comentariile generate de Google+ pe site-urile externe vor fi eliminate de pe platforma Blogger până pe 4 februarie și de pe alte site-uri până pe 7 martie. Toate comentariile realizate folosind Google+ şi postate pe site-uri vor fi șterse începând cu data de 2 aprilie.

„Procesul de ștergere a conținutului din conturile şi paginile Google+, precum și Arhiva albumului va dura câteva luni, iar conținutul poate rămâne în acest interval. De exemplu, utilizatorii vor putea să vadă în continuare părți din contul lor Google+ prin jurnalul de activități și un anumit conținut pentru consumatori poate rămâne vizibil pentru utilizatorii G Suite până când versiunea pentru consumatori a Google+ se va închide”, se arată într-un comunicat al Google.

Pe 2 aprilie, întregul conținut Google+ pentru consumatori va fi șters. Acesta include fotografiile și videoclipurile de pe Google+ din arhiva albumelor utilizatorilor, precum și din paginile Google+. Dacă doriți să vă luați datele Google+ înainte de a fi șterse, aici găsiţi instrucțiuni pas cu pas despre cum să creați și să descărcați o arhivă. Fotografiile și videoclipurile din Google Photos sunt sigure și nu vor fi șterse.

Ce este bine de reţinut este faptul că profilul Google+ nu va fi șters în urma descărcării datelor din acesta.

Te-ar mai putea interesa și
FOTO Cine îi va lua locul lui Jensen Huang la conducerea Nvidia. Financial Times: Sunt deja discuții cu Rene Haas
FOTO Cine îi va lua locul lui Jensen Huang la conducerea Nvidia. Financial Times: Sunt deja discuții cu Rene Haas
oard-ul Nvidia face demersuri pentru a găsi un potenţial succesor al lui Jensen Huang şi l-a abordat pe şeful Arm Holdings, Rene Haas, a anunţat vineri Financial Times (FT), citând surse care......
Când va fi repornită Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, amânată din nou
Când va fi repornită Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, amânată din nou
Nou grafic de repornire a Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă: sincronizarea cu sistemul energetic național ...
SUA au confiscat criptomonede de 1,2 miliarde de dolari, furate de la Binance de hackeri nord-coreeni
SUA au confiscat criptomonede de 1,2 miliarde de dolari, furate de la Binance de hackeri nord-coreeni
Autorităţile americane au confiscat sau au obţinut blocarea unor criptomonede în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari, ...
Președintele Nicușor Dan, despre negocierile de pace pentru Ucraina: Am stabilit de principiu să fim parte
Președintele Nicușor Dan, despre negocierile de pace pentru Ucraina: Am stabilit de principiu să fim parte
Preşedintele Nicuşor Dan a declarat la finalul Consiliului European informal care a avut loc la Dublin, în Irlanda, că ...