1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Google renunţă la brandul Nexus şi lansează un nou brand de telefoane, Silver

Google, unul dintre giganţii IT din Statele Unite ale Americii, vrea să recâştige controlul asupra platformei Android de la Samsung şi să creeze un sistem premium care să fie la calitatea iOS-ului prezent pe iPhone, informează Business Insider.

04 mai, 2014 | ECONOMICA.net

Google vrea să renunţe la brandul Nexus şi să lanseze un nou brand premium denumit Silver.

În loc să creeze propriile smartphone-uri pe care să le comercializeze prin Google Play, aşa cum s-a întâmplat cu Nexus, compania americană doreşte parteneriate cu mari producători de de terminale mobile şi operatori de telefonie mobilă.

Google va investi circa 1 miliard de dolari în promovarea brandului Silver, iar terminalele se vor regăsi în magazinele care comercializează telefoane mobile, iar personalul acestora va fi instruit de angajaţii Google.

Motorola şi LG sunt primii candidaţi pentru producerea terminalelor Silver, în timp ce Samsung, HTC şi SONY nu vor fi susceptibile pentru acest program, cel puţin în prima fază. Google doreşte să încheie partneriate cu Sprint şi T-Moble pentru vânzarea terminalelor Android Silver în SUA.

Dar de ce va fi atât de special Android Silver faţă de sistemele actuale de pe smartphone-uri?

Ca şi Apple, Google va limita accesul a tot felul de aplicaţii netestate care se regăsesc în acest moment în Google Play, pentru ca dispozitivele să ruleze cu o versiune pură de Android. Majoritatea producătorilor de smartphone-uri, precum Samsung şi HTC, personalizează versiunile de Android care rulează pe terminalele produse.

Prin Android Silver, Google vrea să câştige clienţii care îşi doresc un sistem de operare mai stabil şi mai sigur şi astfel să atace segmentul utilizatorilor sofisticaţi ai acestui sistem de operare.

Google este îngrijorat că Samsung duce Android într-o direcţie pe care nu şi-o doreşte iar Android Silver va oferi experienţa pură a sistemului construit de compania americană, fără intervenţia producătorilor de terminale. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO