Google sărbătoreşte a 50-a aniversare a serialului SF britanic Doctor Who

Google sărbătoreşte, vineri, printr-un doodle interactiv, a 50-a aniversare a serialului SF "Doctor Who", produs de BBC şi care descrie aventurile unui lord ce călătoreşte în timp şi spaţiu cu nava lui, Tardis, aceasta fiind camuflată într-o cabină telefonică de poliţie din 1960.
Economica.net - vin, 22 nov. 2013, 08:01
Google sărbătoreşte a 50-a aniversare a serialului SF britanic Doctor Who

Împreună cu asistenții lui, Doctor Who călătorește în timp și spațiu și salvează lumea.

Producţia de televiziune este inclusă în Guinness World Records ca fiind cel mai lung serial science fiction din lume și, de asemenea, este o parte semnificativă a culturii populare britanice. Serialul este celebru pentru poveștile pline de fantezie, efecte speciale ingenioase cu buget redus și pentru pionierat în muzica electronică – produsă original de BBC Radiophonic Workshop.

În Marea Britanie și în alte zone, programul a devenit un serial cult și a influențat generații de oamenii de televiziune din Marea Britanie. A fost recunoscut de critici și de public ca fiind unul dintre cele mai bune programe de televiziune din Marea Britanie, primind în anul 2006 premiul BAFTA pentru „cel mai bun serial de dramă”.

Programul inițial a fost difuzat între anii 1963 şi 1989. După o încercare nereușită de a revigora producția cu un backdoor-pilot, sub forma unui film de televiziune în 1996, programul a fost relansat cu succes în 2005, produs in-house de BBC Wales din Cardiff.

Doctor Who este în prezent interpretat de Matt Smith, urmând ca acesta să părăsească serialul şi să fie înlocuit de Peter Capaldi.

Serialului a ajuns la al 12-lea sezon şi i-a avut în rolurile principale pe William Hartnell (1963-1966), Patrick Troughton (1966-1969), Jon Pertwee (1970-1974), Tom Baker (1974-1981), Peter Davison (1981-1984), Colin Baker (1984-1986), (McCoy 1987-1989), Paul McGann (1996), Christopher Eccleston (2005), David Tennant (2005-2010), Matt Smith (2010-2013).

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Te-ar mai putea interesa și
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs căutat în disperare de constructori: garanții pentru stat. Consilier al lui Obama, în spatele firmei
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs ...
Cyber Level Ins, un broker de asigurări înregistrat în Bulgaria și legat direct de liderul pieței de asigurări RCA de la sud de Dunăre, Lev Ins, a început să fie foarte dinamic pe piața......
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce ...
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...