Google sistează difuzarea reclamelor politice până cel puțin pe 21 ianuarie

Google, furnizorul de servicii de internet deţinut de compania Alphabet, a anunţat firmele de publicitate că sistează toate reclamele politice pe platformele sale cel puţin până la 21 ianuarie, a doua zi după ceremonia de preluare a mandatului noului preşedinte al SUA, Joe Biden, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - mie, 13 ian. 2021, 18:06
Google sistează difuzarea reclamelor politice până cel puțin pe 21 ianuarie

Printr-un e-mail – semnalat mai întâi de Axios – la care a avut acces agenţia de presă citată, Alphabet precizează că decizia a fost luată ca urmare a violenţelor de săptămâna trecută, de la Capitoliul din Washington, sediul Congresului Statelor Unite, pe care le numeşte „evenimente fără precedent”.

Întreruperea vizează toate reclamele care se referă la impeachment – procedura de demitere a preşedintelui american de către Congres, la inaugurare sau la protestele de la Capitoliu.

Măsura va intra în vigoare începând de joi; nu sunt exceptate nici organizaţiile de ştiri, nici reclamele comerciale.

Google a anulat în 10 decembrie anul trecut o interdicţie temporară privind reclamele legate de ştiri, intrată în vigoare după închiderea urnelor la alegerile prezidenţiale americane din noiembrie pentru a împiedica dezinformare şi alte abuzuri pe platformele sale online.

Şi reţeaua socială Facebook a sistat reclamele politice după alegeri, permiţându-le pentru scurt timp doar în preajma alegerilor pentru Senatul SUA desfăşurate luna aceasta în statul Georgia.

O purtătoare de cuvânt a Google a declarat că firma a utilizat o versiune limitată a politicii privind „evenimentele sensibile” începând cu asaltul unor manifestanţi asupra Capitoliului, din 6 ianuarie; nu au mai fost permise reclamele care se refereau la violenţele motivate politic. Google urmăreşte interzicerea conţinutului care poate exploata evenimente cum ar fi urgenţele sanitare sau dezastrele naturale.

În e-mailul prezentat de Reuters, Google le reaminteşte agenţiilor de publicitate şi politica sa împotriva reclamelor care incită la ură sau violenţă. „Având în vedere evenimentele de săptămâna trecută, suntem extrem de vigilenţi privind aplicarea regulilor la orice reclame care pot fi interpretate rezonabil ca încălcări ale acestei limite”, arată gigantul serviciilor internet.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...