Google va lansa un serviciu de streaming pentru jocuri video bazat pe browser

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunţat  că lansează un serviciu de streaming pentru jocuri video bazat pe browser, numit Stadia, care va încerca din acest an să profite de tehnologia cloud a companiei şi de reţeaua globală de centre de date a acesteia, relatează Reuters, preluată de News.ro.
Economica.net - mie, 20 mart. 2019, 09:38
Google va lansa un serviciu de streaming pentru jocuri video bazat pe browser

Tehnologia permite utilizatorilor să joace jocuri prin intermediul browser-ului de internet, fără să aştepta descărcarea conţinutului pe un dispozitiv. În acest fel, accesarea jocurilor poate deveni la fel de uşoară ca vizionarea unui video pe YouTube.

Deocamdată, Google a oferit puţine informaţii referitoare la preţuri sau titlurile disponibile pentru acest serviciu, care ar putea întâmpina o competiţie dură din partea publisherilor de jocuri şi a unor rivali ca Amazon.com şi Microsoft.

„Jocul aşteptării va deveni un lucru al trecutului”, declarat Phil Harrison, vicepreşedinte al Goole responsabil cu noul serviciu, în timpul unei prezentări organizate marţi la San Francisco, în timpul Conferinţei Dezvoltatorilor de Jocuri, care va reuni în această săptămână aproximativ 25.000 de persoane care lucrează în industria jocurilor video.

Potrivit Google, Stadia va fi lansat în acest an în Statele Unite, Canada şi mare parte din Europa.

Compania nu a precizat care vor fi preţurile jocurilor şi nici cum vor putea fi accesate acestea prin intermediul noului serviciu. Demonstraţiile prezentate marţi au avut loc cu jocurile francizelor Doom şi Assassin’s Creed, iar Google a precizat că va dezvolta şi jocuri proprii.

Deşi utilizatorii ar putea fi atraşi de ideea accesului rapid la jocuri de pe orice dispozitive, ar putea să nu primească jocurile dorite. Analiştii s-au întrebat dacă firmele de tehnologie vor fi capabile să perceapă utilizatorilor preţuri suficient de ridicate pentru a trage publisherii de top, care au vânzări profitabile de jocuri.

Publisherii de jocuri ar mai putea decide să lanseze propriile servicii de streaming, aşa cum au procedat în utlimii ani studiourile de filme şi televiziune cu conţinutul propriu.

Mai multe companii de tehnologie vor să îşi mărească veniturile din servicii cu ajutorul streamingului de jocuri, între acestea aflându-se Sony, Nvidia şi Microsoft.

Google a obţinut rezultate mixte pe piaţa jocurilor. Jocurile video au cele mai bune vânzări prin magazinul de aplicaţii destinat dispozitivelor cu Android. Compania a vândut anul trecut jocuri în valoare de 21,5 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare Sensor Tower. Iar jocurile se află în top trei categorii în serviciul video YouTube deţinut de Google.

Anul trecut, Apple a vândut însă prin intermediul App Store jocuri în valoare de aproximativ 33 de miliarde de dolari, iar industria jocurilor consideră că divizia Twitch a Amazon.com, şi nu YouTube, este cel mai popular serviciu de streaming pentru jocuri video.

Stadia va funcţiona pe desktop-uri, laptopuri, televizoare conectate la stick-uri de streaming Chromecast, tablete şi telefoane. Jucătorii vor putea accesa jocuri prin intermediul YouTube sau alte reţele media şi se vor juca folosind mouse-uri, tastaturi, telecomenzi USB sau o telecomandă cu Wi-Fi, pe care Google le va lansa în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori cale ferată: Porr, din nou pe primul loc cu lucrările la Podul Grădiștea
Top constructori cale ferată: Porr, din nou pe primul loc cu lucrările la Podul Grădiștea
Constructoul Podului Grădiștea de pe linia de cale ferată București - Giurgiu domină și în luna iulie topul firmelor de profil după progresul lucrărilor. În clasament urmează italienii de......
Uniunea Europeană şi Statele Unite au anunțat că studiază răspunsul Teheranului cu privire la acord ce vizează programul său nuclear
Uniunea Europeană şi Statele Unite au anunțat că studiază răspunsul Teheranului cu privire la acord ce vizează programul ...
Uniunea Europeană şi Statele Unite au anunţat marţi că studiază răspunsul Iranului la ceea ce UE a numit propunerea ...
Uniunea Europeană își îndreaptă privirele spre rezervele de gaze naturale din Mozambic, pentru a compensa diminuarea importurilor din Rusia
Uniunea Europeană își îndreaptă privirele spre rezervele de gaze naturale din Mozambic, pentru a compensa diminuarea ...
Uniunea Europeană are în vedere o creştere de cinci ori a sprijinului financiar pentru misiunea militară africană din ...
Autoritățile pro-ruse din regiunea Zaporojie acuză Ucraina că a lansat bombe în apropiere centralei nucleare
Autoritățile pro-ruse din regiunea Zaporojie acuză Ucraina că a lansat bombe în apropiere centralei nucleare
Oficiali instalaţi de Rusia în zonele ocupate din regiunea Zaporojie din Ucraina au anunţat marţi că forţele ucrainene ...