GoPro deschide un birou de dezvoltare software la Bucureşti, unde vrea să ajungă la 100 de angajaţi în 2017

Compania americană GoPro deschide un birou de dezvoltare de software la Bucureşti, unde speră să ajungă la 100 de angajaţi până la sfârşitul acestui an. Investiţia are legătură şi cu o mai bună gestionare a costurilor în cadrul companiei.
Economica.net - lun, 27 feb. 2017, 10:31
GoPro deschide un birou de dezvoltare software la Bucureşti, unde vrea să ajungă la 100 de angajaţi în 2017

Biroul de la Bucureşti se va concentra pe inginerie software, inclusiv dezvoltarea platformelor web ale GoPro şi comerţ electronic, potrivit unui comunicat transmis, luni, de companie.

Pentru a accelera procesul de recrutare şi în vederea eficientizării operaţiunilor la nivel local, GoPro Bucureşti va fi condusă de Ioan Bărbulescu, sub coordonarea lui Joe Bentley, vicepreşedinte GoPro responsabil de engineering.

Extinderea operaţiunilor de dezvoltare software în România are legătură şi cu îmbunătăţirea gestionării costurilor, potrivit lui Charles CJ Prober, director de operaţiuni în cadrul GoPro.

GoPro este listată la New York, pe piaţa Nasdaq, şi are o capitalizare de piaţă de 1,32 miliarde de dolari.

„Decizia de a extinde operaţiunile de inginerie software ale companiei GoPro în Bucureşti se aliniază cu priorităţile noastre pentru 2017: consolidarea operațiunilor de execuție şi gestionarea costurilor”, a afirmat el. „România este o piață ofertantă în zona de resurse umane și talente care au studiat la universităţi de prestigiu, precum o zona atrăgătoare pentru cele mai cunoscute companii de tehnologie la nivel mondial. Avem ocazia să impulsionăm aceste talente şi să ne concentrăm furnizorii externi de servicii IT şi software într-o echipă la nivel central, care să fie extrem de eficientă”.

Echipa GoPro Bucureşti va organiza un eveniment de recrutare pentru candidaţii interesați, dar și pentru comunitatea locală interesată de tehnologie în datele de 8 si 9 martie, între orele 19:00 – 22:00, în cadrul TechHub.

„Pentru GoPro, crearea şi oferirea celor mai bune produse şi servicii din lume este obiectivul principal al companiei, aşadar dezvoltarea echipei noastre de inginerie software într-un epicentru tehnologic internaţional este pe deplin îndreptăţită”, a comentat Joe Bentley, Vice Preşedintele Departamentului de Inginerie din cadrul GoPro. „Suntem încântaţi să pornim în această aventură şi să continuăm să oferim o experienţă extraordinară pentru clienţii noştri din întreaga lume”.

GoPro produce camere digitale destinate filmării „la persoana întâi”, folosite în principal de sportivi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
SUA au evocat miercuri "probe" care ar arăta că Rusia ia în calcul "importante acţiuni agresive împotriva Ucrainei" ...
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins miercuri acuzaţiile că Alianţa Nord-Atlantică provoacă Moscova ...
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot face investiții minime de 100 de euro
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot ...
O echipă de antreprenori români, formată din Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, a lansat pe 1 decembrie ...