1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

News

Gorghiu: Viitorul Guvern Cioloş va fi unul politic. Nu exclud ocuparea unor portofolii de tehnocraţi

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la Craiova că viitorul Cabinet Cioloş va fi unul politic, însă nu exclude ca unele portofolii, cum este cel al Justiţiei, să fie ocupate de tehnocraţi. Gorghiu a precizat că un guvern tehnocrat are anumite limite, pentru că nu are o majoritate parlamentară care să susţină anumite proiecte.

09 noi, 2016 | Agerpres

'Viitorul Guvern Cioloş va fi unul politic. Guvernul tehnocrat a fost o stare de excepţie şi din păcate se văd limitele unui Guvern tehnocrat în momentul în care nu eşti legitimat printr-un vot de Parlament şi nu ai o majoritate parlamentară care să susţină proiectele nu prea poţi să faci mare lucru, eşti ţinut cu mâinile la spate legat. Situaţia a fost şi mai complicată, pentru că PSD a susţinut un Guvern tehnocrat la momentul învestirii lui, cu tot cu Dâncu în interiorul acestui Guvern, pentru ca în prima zi după să se delimiteze. Şi nevoia de stabilitate a Guvernului Cioloş şi nevoia de reforme demarate a fost asigurată de PNL, un efort destul de mare ţinând cont că nu avem majoritate în Parlament', a afirmat Gorghiu în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PNL a precizat că din decembrie nu există alt scenariu decât acela al unui guvern politic condus de Dacian Cioloş cu o majoritate parlamentară care să negocieze pentru viitorii membri ai Cabinetului.

'Evident că Cioloş va avea un cuvânt de spus pe formula Cabinetului că aşa are orice prim-ministru. Nu exclud însă să existe portofolii care să fie ocupate de tehnicieni, cum este cel de pe Justiţie, de oameni profesionişti care nu au legătură cu politica. Asta nu înseamnă că Guvernul nu va fi politic într-o proporţie foarte mare'. a mai afirmat preşedintele PNL.

Gorghiu a afirmat că îşi doreşte ca USR să fie unul din acele partide care să treacă pragul electoral, pentru că, în opinia sa, este un partid în care o anumită parte a societăţii româneşti, care vrea schimbare, şi-a pus speranţe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO