Gradul de ocupare al hotelurilor de pe litoral va fi de 100% în weekend

Gradul de ocupare al hotelurilor de pe litoral în acest weekend va fi de 100%, iar staţiunile Mamaia şi Vama Veche sunt în continuare cele mai căutate din aceste punct de vedere, a declarat pentru AGERPRES Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării (ALDD) şi preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT).
Economica.net - joi, 21 iul. 2016, 09:40
Gradul de ocupare al hotelurilor de pe litoral va fi de 100% în weekend

„În acest sezon, litoralul a înregistrat o creştere fără precedent. Este un an de record. Putem vorbi, la cazare, de un minus considerabil pe Mamaia, unde nu se mai pot asigura camere pentru staff-urile şi echipele de organizare pentru evenimentele anunţate că se desfăşoară pe litoral, precum Gala Superkombat. Staţiunea Venus a devansat Eforie în top 3 al cererilor datorită investiţiilor făcute în ultimii doi- trei ani pe segmentul hotelurilor de patru şi cinci stele şi, mai ales, pe segmentul all inclusive. Însă Mamaia şi Vama Veche rămân staţiunile cu cel mai recunoscut brand, fiecare pe nişa sa. Ca grad de ocupare, aceste staţiuni au stat cel mai bine de la începutul sezonului şi până acum”, a precizat Corina Martin.

Aceasta a spus că înainte chiar de evenimentele de la Nisa şi din Turcia s-a observat o tendinţă de reorientare către România a unor turoperatori polonezi care luau în calcul să reducă volumul de operaţiuni pe Turcia.

„Nu avem date recente, mă refer la ultimele zile, dar este clar că asistăm la o reorientare a circulaţiei turistice în interiorul Europei. Aşa cum şi românii se reorientează către destinaţiile româneşti, aşa şi dinspre zonele europene auzim că mulţi turişti iau în calcul vacanţele în România. Vom relua discuţiile cu conducerea aeroportului Constanţa pentru a asigura, din 2017, un zbor charter din Polonia către litoral, nu doar autocare. Avem turişti polonezi acum, dar care vin mai ales pe sudul litoralului unde sunt tarife mai mici. La fel fac şi turiştii din Republica Moldova. Aceasta neluând în calcul cei 7.000 de israelieni care ajung pe litoral în acest sezon cu trei zboruri charter operate săptămânal”, a subliniat Corina Martin.

Reprezentanta asociaţiei din turism îi invită pe români să rămână în România să îşi petreacă vacanţele, dacă nu şi-au făcut deja o rezervare şi dacă nu iau în calcul Turcia din cauza evenimentelor recente din Istanbul şi Ankara.

„Cu toate că litoralul este destinaţia vedetă, cred că românii îşi pot petrece o vacanţă frumoasă şi în zone montane sau în staţiuni balneare. Desigur, România nu înseamnă doar litoral sau Delta Dunării. România are foarte multe opţiuni de vacanţă. Ele devin tot mai evidente în contextul renunţării la unele destinaţii externe. Turcia era opţiunea numărul unu pentru turiştii români şi în continuare nu i-aş descuraja să îşi facă o vacanţă în Turcia. Antalya este departe de Istanbul şi Ankara, dar fiecare decide pentru vacanţa sa”, spune Corina Martin.

În contextul actual, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România apreciază că reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism ar fi trebuit să organizeze un Comandament care să pună imediat în valoare destinaţiile interne şi să ofere mai multe opţiuni în interiorul destinaţiilor româneşti.

„O intervenţie acum a TAROM şi a companiei private româneşti Blue Air ar fi foarte bună dacă vor exista în continuare anulări de vacanţe din Turcia. Aceste două companii care asigurau chartere pe Turcia ar rămâne, în aceste condiţii, cu un excedent de aeronave care ar putea fi introduse acum, imediat, pe rute interne: Iaşi, Cluj, Timişoara, Sibiu spre Constanţa. Vorbesc de Constanţa pentru că suntem într-o perioadă în care cererea este mai mare pentru litoral. Această relocare de aeronave ar oferi românilor mai multe variante de a ajunge pe litoralul românesc”, a precizat Corina Martin.

Nu în ultimul rând, aceasta a precizat că pe lângă litoral, Transilvania, Oltenia, Bucovina, sunt zone la fel de atrăgătoare pentru petrecerea vacanţei.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...