Granițele Statelor Unite cu Mexic și Canada vor rămâne închise încă o lună

Frontierele SUA cu Mexic şi Canada vor rămâne închise până la 21 octombrie pentru călătoriile neesenţiale, în cadrul măsurilor de combatere a propagării noului coronavirus, a anunţat vineri administraţia americană, potrivit dpa, citată de Agerpres.
Economica.net - vin, 18 sept. 2020, 17:52
Granițele Statelor Unite cu Mexic și Canada vor rămâne închise încă o lună

„Continuăm să lucrăm cu partenerii noştri canadieni şi mexicani pentru a încetini răspândirea COVID-19. În consecinţă, am convenit să prelungim limitarea călătoriilor neesenţiale prin porţile noastre comune de intrare terestre până la 21 octombrie”, a transmis pe Twitter secretarul interimar al Departamentului Securităţii Interne, Chad Wolf.

Frontierele Statelor Unite cu Mexic şi cu Canada au fost închise din luna martie pentru deplasările neesenţiale. Este permisă trecerea lucrătorilor transfrontalieri consideraţi esenţiali, cum sunt cei din sănătate şi transportul de mărfuri.

Serviciile vamale şi de pază a frontierei au anunţat de asemenea că nu vor mai trimite în detenţie imigranţii care intră din Canada sau Mexic, ci îi vor returna în ţara de origine.

Guvernul canadian a comunicat vineri, la rândul său, că frontiera cu SUA, cea mai lungă din lume, cu aproape 8.900 km, va rămâne închisă până la 21 octombrie pentru deplasările neesenţiale, notează AFP.

Această nouă prelungire de o lună survine în timp ce Canada cunoaşte o creştere îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19, care au provocat până acum peste 9.200 de decese. În SUA, numărul victimelor se apropie de pragul de 200.000.

În vremuri normale, frontiera americano-canadiană este traversată de mai mult de 400.000 de persoane, însă acest flux a scăzut cu peste 95% din martie faţă de anul trecut, conform statisticilor canadiene.

Tot din martie, peste 18.000 de călători străini veniţi din SUA au fost respinşi de Canada la graniţă din motive de deplasări neesenţiale.

Frontierele internaţionale ale Canadei rămân închise pentru străini cel puţin până la 30 septembrie.

Din luna martie, persoanele care ajung în această ţară, fie cetăţeni canadieni sau nu, sunt supuse unei carantine obligatorii de 14 zile.

Te-ar mai putea interesa și
AROBS a înregistrat în primele trei luni din an venituri de 53,2 milioane de lei, în creștere cu 33%
AROBS a înregistrat în primele trei luni din an venituri de 53,2 milioane de lei, în creștere cu 33%
AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a raporat joi venituri operaționale la nivel individual de 53,2 milioane de lei în primul......
TAROM vrea ca în șase luni să introducă un program  sales on board, asemănător cu cel al companiilor low-cost
TAROM vrea ca în șase luni să introducă un program sales on board, asemănător cu cel al companiilor low-cost
TAROM are în vedere o hibridizare, iar în şase luni va avea, similar companiilor low-cost, un program de sales on board, ...
Moscova amenință că va expulza corespondenții de presă americani, dacă platforma YouTube va continua să blocheze conferințele de presă ale MAE rus
Moscova amenință că va expulza corespondenții de presă americani, dacă platforma YouTube va continua să blocheze conferințele ...
Rusia a ameninţat joi că va expulza corespondenţi de presă americani dacă platforma video YouTube va bloca din nou briefingurile ...
100 de experți internaționali și locali, la cea de-a VI-a ediție Bucharest Tech Week
100 de experți internaționali și locali, la cea de-a VI-a ediție Bucharest Tech Week
În săptămâna 14-19 iunie, Bucureștiul se transformă în capitala internațională a tehnologiei. Cea de-a șasea ediție ...