Gravity: succes în primul an de colaborare cu eMAG

Gravity R&D, unul dintre liderii internaţionali de top în furnizarea de soluții de personalizare a experienţei utilizatorilor în relaţia cu magazinele online a finalizat primul an de colaborare cu eMAG cu rezultate şi efecte specifice unei evoluţii pozitive aşa cum este creşterea ratei de conversie cu până la 30% şi venituri suplimentare de 9 euro/1000 de recomandări.
Economica.net - mie, 02 mart. 2016, 14:05
Gravity: succes în primul an de colaborare cu eMAG

Avem mare încredere în eficiența tehnologiei noastre și în capacitatea de a livra rezultate conform așteptarilor. Când am hotărât intrarea pe piață din România, cel mai logic pas a fost să testăm soluția noastră pentru cel mai mare jucător din piața de e-commerce. Cooperarea cu eMAG a confirmat așteptările noastre și ne dorim extinderea pe piața locală”, spune Şerban Manea, Business Development Manager Gravity România.

Gravity este în prezent o extensie a echipei eMAG de dezvoltare in-house. În plus, este singurul furnizor din România care oferă un pachet complet de servicii clienților săi, de la box-uri de recomandări on-site, cu produse relevante pentru fiecare user, retargetare personalizată (conversia și retenția userilor cu ajutorul bannerelor publicitare), și până la personalizarea newsletterelor și îmbunătățirea funcțiilor de search.

eMAG a continuat să folosească serviciile Gravity ca furnizor de soluții personalizate de recomandări, implementând soluția, atât pentru utilizatorii de desktop, cât și pentru cei de mobil. Ulterior, integrarea a fost extinsă și în celelalte țări unde eMAG este prezent: Bulgaria, Ungaria, și Polonia.

Gravity are o bogată experiență internațională, lucrând de-a lungul timpului pentru companii precum dailymotion.com, grupul Allegro (allegro.pl), grupul Schibsted (fost tocmai.ro in Romania, mudah.my (Malaysia), jofogas.hu (Ungaria), avito.ma – Maroc), OLX Brazilia, jora.com, reteaua Extreme Digital (edigital.ro/hu/cz/sk).

Gravity R&D este unul dintre liderii mondiali în motoare de recomandări şi algoritmi de predicţie bazaţi pe date istorice ale userilor. În 2009, echipa a reuşit să împartă (egalitate de rezultate) locul 1 in competiţia organizata de Netflix, dupa ce a surclasat alţi 18,000 participanţi. A fost cea mai mare şi mai complexă competiţie de algoritmi de predicţie bazaţi pe date istorice ale userilor, echipa fiind formată din unii dintre cei mai buni oameni de ştiinţă din lume în ceea ce priveşte analiza datelor şi algoritmi de predicţie.

Gravity ofera soluţii de recomandare scalabile atât pentru nevoile complexe de integrare ale magazinelor online mari, precum şi varianta self-service www.recoplatform.com pentru business-urile mici şi mijlocii. Lunar, Gravity livrează 4.3 miliarde recomandări, care generează venituri suplimentare de cca. EUR 30 milioane pentru clienţii săi de pe toate continentele. În ultimul an, Gravity a participat la cca. 5 proiecte majore de tipul “A/B testing”, câştigând în faţa soluţiilor in-house ale Dailymotion, Allegro (Naspers Group), sau OLX Brazilia.

Fondat în 2001 de antreprenori români, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider regional, cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia. De 14 ani investește constant în servicii care ajută clienții să salveze timp și bani, servicii care au în spate tehnologii dezvoltate în România.

Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finanțare în rate prin eCredit, aplicația de mobil și „Plata cu un click”, serviciul de comandă instant prin swipe.

În oferta eMAG sunt acum peste 500.000 de produse listate, de la IT, telefoane mobile, electronice, electrocasnice și cărți, și până la articole pentru copii, casă, grădină, mașină și sport.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Eolica Dobrogea One S.A., care deține un parc eolian în județul Constanța, de către premier Energy PLC
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Eolica Dobrogea One S.A., care deține un parc eolian în județul Constanța, ...
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Premier Energy PLC, Cipru, prin Premier Renewable Invest Co S.R.L., intenționează să preia Eolica Dobrogea One S.A., informează......
Trafic record pe Aeroportul Heathrow din Londra. 39,8 milioane de pasageri în primele șase luni din an
Trafic record pe Aeroportul Heathrow din Londra. 39,8 milioane de pasageri în primele șase luni din an
Aeroportul londonez Heathrow a înregistrat un record de trafic în primele şase luni ale anului, cu 39,8 milioane de pasageri ...
Marile puteri, și mai atente la mișcările politice din SUA. Cum ar putea arăta economia Chinei dacă Trump obține un nou mandat?
Marile puteri, și mai atente la mișcările politice din SUA. Cum ar putea arăta economia Chinei dacă Trump obține un ...
Partenerii externi ai SUA sunt și mai atenți acum la mișcările de pe scena politică americană, mai ales pentru că ...
Proiectul centralei cu SMR de la Doicești continuă: RoPower Nuclear și Fluor Corporation semnează contractul FEED 2 pentru dezvoltarea proiectului
Proiectul centralei cu SMR de la Doicești continuă: RoPower Nuclear și Fluor Corporation semnează contractul FEED 2 pentru ...
SN Nuclearelectrica SA și RoPower Nuclear, compania de proiect dedicată reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doicești, ...