1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Grecia: Acordul cu creditorii readuce banii în depozitele bancare

Oficiali din sectorul bancar al Greciei au anunţat o stabilizare şi o uşoară îmbunătăţire a depozitelor bancare în mai şi iunie, după ce în primele patru luni ale anului s-au înregistrat retrageri de aproximativ 2,4 miliarde de euro din depozitele firmelor din sectorul privat, transmite publicaţia elenă Kathimerini.

28 iun, 2017 | Agerpres

Stabilizarea ar urma să fie confirmată şi de Banca Centrală a Greciei (BoG), susţin oficialii.

Aceşti adaugă că datele din iunie vor fi peste aşteptări ţinând cont că recentele emisiuni de obligaţiuni corporate au absorbit în mod semnificativ lichiditate.

Băncile se aşteaptă ca în următoarea perioadă să revină în depozite peste 17 miliarde de euro.

Stoparea retragerilor din depozitele bancare vine după reuniunea din 16 iunie a miniştrilor de Finanţe din zona euro, care au examinat progresele realizate de autorităţile de la Atena şi au discutat măsuri de reducere a datoriei publice a Greciei, care după şapte ani de criză a ajuns la 180% din PIB. Jeroen Dijselbloem, preşedintele Eurogrupului, a anunţat deblocarea unei tranşe de 8,5 miliarde de euro (9,5 miliarde de dolari) de care Grecia are nevoie pentru a putea rambursa datoriile care ajung la scadenţă iulie.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO