Grecia ar putea înregistra un nivel record de turişti în 2017

Ministrul elen al Turismului, Elena Kountoura, a apreciat că 2017 reprezintă un an important pentru sectorul turismului din Grecia deoarece numărul estimat al vizitatorilor ar urma să ajungă la nivelul record de 30 de milioane, inclusiv turiştii veniţi cu vasele de croazieră, transmite site-ul greekreporter.com.
Economica.net - mar, 07 nov. 2017, 08:36
Grecia ar putea înregistra un nivel record de turişti în 2017

‘Pentru al patrulea an consecutiv, ne aşteptăm la o creştere semnificativă a numărului de turişti, de aproximativ 7%, comparativ cu 26 de milioane în 2015 şi 28 de milioane în 2016’, a declarat Kountoura, estimând şi un avans important al veniturilor din turism.

Grecia înregistrează creşteri de peste 10% la numărul de turişti ‘din aproape fiecare ţară europeană’, inclusiv Germania, Franţa şi statele nordice, în timp ce se constată ‘un avans semnificativ de pe pieţele dinamice, cum ar fi SUA, Canada, Rusia, Orientul Mijlociu şi China’, a explicat ministrul Turismului.

Acesta a adăugat că în 2017 au fost introduse peste 150 de noi rute de zbor iar din 2018 vor fi adăugate alte zboruri, inclusiv din Marea Britanie şi Irlanda.

Între timp, continuă să crească numărul turiştilor veniţi cu vasele de croazieră, datele pe 2016 arătând peste trei milioane de astfel de vizitatori, pe fondul problemelor din Turcia.

Vor continua proiectele majore de infrastructură, inclusiv modernizarea a 14 aeroporturi regionale, şi investiţiile strategice din portul Pireu, un hub important pentru turismul de croazieră, a declarat Elena Kountoura.

Grecia se bazează pe monumentele istorice şi plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB, cu 20% din populaţie angajată.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...