Grecia ar putea organiza alegeri legislative anticipate la toamnă

Alegeri legislative anticipate sunt 'probabile' în Grecia în toamna aceasta, în condiţiile în care guvernul condus de Alexis Tsipras nu mai dispune de o majoritate parlamentară, a afirmat miercuri purtătoarea de cuvânt a guvernului, Olga Gerovasili, transmite AFP.
Economica.net - mie, 05 aug. 2015, 12:02
Grecia ar putea organiza alegeri legislative anticipate la toamnă

‘Alegeri sunt probabile la toamnă’, a declarat purtătoarea de cuvânt la postul de radio Vima FM, precizând că ‘aceasta va depinde de stabilitatea guvernului în perioada următoare’.

Premierul Alexis Tsipras se declarase săptămâna trecută pregătit pentru alegeri anticipate în vederea recâştigării majorităţii, scrie Agerpres.

El a indicat însă drept prioritară încheierea acordului final cu creditorii internaţionali (UE, BCE, FMI, MES) pentru un al treilea împrumut, de peste 80 de miliarde de euro.

‘Suntem încrezători că ne aflăm foarte aproape de un text final’, a afirmat miercuri Olga Gerovasili, referindu-se la negocierile în curs de desfăşurare la Atena între guvern şi reprezentanţii creditorilor.

‘Negocierile nu se vor opri după acest text, vom avea legile de aplicare şi subiectele asupra cărora negocierea nu se va încheia înainte de sfârşitul anului, cum sunt piaţa muncii, creanţele îndoielnice etc.’, a adăugat Olga Gerovasili.

În lipsa unei noi confirmări din partea electoratului, Alexis Tsipras îşi va asigura cu dificultate o susţinere clară la viitoarele voturi în parlament, după plecarea a peste 30 de deputaţi din grupul său parlamentar, care au votat, la 15 şi 22 iulie, împotriva primelor pachete de măsuri cerute de creditorii internaţionali.

În pofida sprijinului a 13 deputaţi din partidul dreptei suveraniste ANEL, alături de care guvernează Syriza, Tsipras nu mai dispune de numărul minim de 151 de deputaţi, din 300, necesar pentru aplicarea viitorului acord. În aceste condiţii, el are nevoie de susţinere din partea celor trei partide din opoziţie (Noua Democraţie, PASOK şi Potami), care au asigurat aprobarea primelor două pachete de reforme.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...