1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Grecia cere oferte financiare îmbunătăţite pentru vânzarea participaţiei majoritare în portul Salonic - Reuters

Grecia va solicita săptămâna aceasta oferte financiare îmbunătăţite din partea investitorilor aflaţi pe lista scurtă pentru achiziţionarea unei participaţii de 67% în cel de-al doilea port al ţării, Salonic, au declarat marţi pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

04 apr, 2017 | Agerpres

Valoarea de piaţă a portului Salonic este estimată la 214 milioane de dolari. Cumpărătorul va administra portul timp de 40 de ani şi va trebui să cheltuiască pentru modernizarea sa 180 de milioane de euro până în 2021.

Vânzarea portului Salonic a început în iulie 2014 dar a fost întârziată de câteva ori din cauza valului de greve ale angajaţilor din port şi a turbulenţelor politice. Noul Guvern de stânga a oprit unele privatizări, când a venit la putere în 2015, dar le-a relansat în 2016, ca parte a acordului semnat cu creditorii internaţionali. Al treilea pachet de asistenţă financiară obţinut de Grecia - în valoare de 85 de miliarde de euro - prevede un program masiv de privatizare. Banii obţinuţi vor fi folosiţi la achitarea împrumuturilor primite pentru recapitalizarea băncilor şi pentru finanţarea investiţiilor. Până în 2018, Grecia va trebui să obţină din privatizări aproximativ şase miliarde de euro.

Autorităţile elene au invitat luna trecută investitorii să prezinte oferte angajante şi a obţinut trei oferte, din partea companiei filipineze International Container Terminal Services (ICTS), a Peninsular and Oriental Stream Navigation Company (Dubai) şi a unui consorţiu alcătuit din firma germană de private-equity Deutsche Invest Equity Partners şi grupul francez Terminal Link.

'Ofertele financiare ar urma să fie deschise spre sfârşitul săptămânii. Licitatorii vor fi rugaţi să îmbunătăţească preţul oferit şi până la mijlocul lunii mai autorităţile de la Atena ar putea anunţa numele câştigătorului', susţin sursele.

În august 2016, grupul chinez de transport maritim Cosco a preluat o participaţie de 67% în cel mai mare port al Greciei, Pireu, pentru 368,50 milioane de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO