Grecia: Guvernul pregăteşte o nouă lege privind dreptul de azil

Guvernul elen pregăteşte o nouă lege privind dreptul de azil, pentru a gestiona mai bine situaţia zecilor de mii de migranţi aflaţi deja pe teritoriul ţării şi a celor care continuă să sosească cu sutele, a anunţat duminică ministrul de stat George Gerapetritis, transmite AFP, scrie Agerpres. 
Economica.net - Dum, 29 sept. 2019, 10:25
Grecia: Guvernul pregăteşte o nouă lege privind dreptul de azil
‘Consiliul de miniştri de luni va discuta un proiect de lege propus de Ministerul Protecţiei Cetăţeanului, care va moderniza, în acord cu criteriile europene, procedura referitoare la dreptul de azil’, a declarat Gerapetritis la postul Skai TV, scrie Agerpres. 

Ministrul a insistat pe necesitatea ca migranţii să fie primiţi în centre cu condiţii de trai decente, taberele actuale fiind în mare măsură excedate.

Spre exemplu, tabăra Moria, de pe insula Lesbos, găzduieşte în prezent 13.000 de oameni, deşi fusese prevăzută pentru numai 3.000.

În Grecia se află 70.000 de migranţi, mai ales refugiaţi sirieni, care s-au aventurat într-o traversare periculoasă a Mediteranei dinspre coastele Turciei.

În urma unui acord cu Uniunea Europeană în 2016, Ankara a luat măsuri pentru a limita aceste plecări spre Grecia, însă în ultimele a fost observată o recrudescenţă a lor.

Duminică dimineaţă, două ambarcaţiuni au sosit la Skala, pe insula Lesbos, având la bord 84 de migranţi, printre care mulţi copii, a constatat AFP la faţa locului.

Potrivit autorităţilor, în 24 de ore, de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa, aproape 400 de migranţi au sosit în Grecia.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...