1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Grecia intenţionează să-şi modernizeze apărarea antiaeriană cu ajutorul Rusiei - oficial rus

Grecia intenţionează să-şi modernizeze cu ajutorul Rusiei sistemele de apărare antiaeriană achiziţionate anterior tot din Rusia, a declarat miercuri la Paris la târgul internaţional de echipamente militare 'Eurosatory 2014' directorul adjunct al companiei ruse specializate în exportul de armament, Rosoboronexport, Igor Sevastianov, citat de agenţia RIA Novosti.

18 iun, 2014 | ECONOMICA.net

Membră a NATO din anul 1952, Grecia este singura ţară a acestei alianţe care a achiziţionat sisteme de rachete antiaeriene ruseşti 'DCA S-300'. La jumătatea anilor 1990, aceste rachete au fost revândute Ciprului, dar reacţia agresivă a Turciei a determinat autorităţile cipriote să le mute pe insula grecească Creta, pentru ca ulterior ele să fie restituite Greciei. Armata acesteia din urmă mai are în dotare şi rachete antiaeriene ruseşti de tipul 'Osa'.

Pe de altă parte, reprezentantul Rosoboronexport a anunţat cu aceeaşi ocazie că Rusia a primit deja mai multe comenzi pentru sistemele de apărare antiaeriană S-400 Triumph (SA-21 Growler în codificarea NATO), cele mai avansate produse în prezent de industria militară rusă.

La sfârşitul lunii martie, cotidianul rus Kommersant a scris că prima ţară care va achiziţiona noile sisteme S-400 Triumph va fi China. Luna următoare, preşedintele Vladimir Putin a cerut sporirea producţiei de sisteme antiaeriene moderne pentru a fi livrate aliaţilor şi partenerilor Moscovei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO