1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Grecia: Liderul opoziţiei critică angajamentele de a se ajunge la un excedent bugetar

Liderul opoziţiei din Grecia, Kyriakos Misotakis, a criticat luni angajamentul Atenei faţă de creditorii internaţionali de a ajunge la un excedent bugetar, declarând că ar încetini creşterea economică în ţară, informează DPA.

10 iun, 2019 | Agerpres

"Aceste mari surplusuri vor face o pauză în creştere", a declarat şeful partidului Noua Democraţie (ND) pentru ziarul german Handelsblatt. Dacă partidul său câştigă alegerile în acest an, el nu ar exclude redeschiderea negocierilor, a adăugat Mitsotakis. "Când creditorii văd că politica noastră de creştere este de succes, am putea discuta despre o reducere a surplusurilor".

În schimbul miliardelor de dolari primite de Grecia în împrumuturi în 2018, ţara trebuie să pună în aplicare acum măsuri de reformă stricte, inclusiv o obligaţie privind un excedent primar anual până în 2022.

ND, favorabilă mediului de afaceri şi privatizării, a înregistrat câştiguri puternice la alegerile europarlamentare, precum şi în sondaje regionale. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a convocat luna trecută alegeri legislative anticipate pe 7 iulie, după înfrângerea partidului său Syriza la alegerile europene.

Grecia are în continuare cea mai mare rată a datoriei publice în Europa, cea mai recentă fiind de 180% din PIB, în timp ce normele UE prevăd un maximum de 60%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO