1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Grecia: Lista de reforme solicitată a fost primită de instituţiile de la Bruxelles - surse

Autorităţile elene au trimis Bruxellesului lista de reforme pe care aveau termen să o prezinte până luni seara pentru a obţine o extindere cu patru luni a finanţării ţării, a declarat luni o sursă europeană apropiată de discuţii, fapt dezminţit de Comisia Europeană, relatează AFP.

23 feb, 2015 | Agerpres

'Lista a fost primită', a confirmat sursa citată de AFP. Ea urmează să fie examinată luni de instituţiile (UE, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) creditoare ale Greciei, urmând ca marţi să aibă loc o teleconferinţă a miniştrilor de finanţe din zona euro.

Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt al Comisiei Europene, a infirmat însă primirea listei, pe contul său de Twitter. 'Nu am primit lista. Limita se apropie. Comisia este în discuţii cu autorităţile greceşti', a adăugat ea.

'Nu va exista o decizie propriu-zisă a instituţiilor privind lista, ele se vor mulţumi să prezinte o primă evaluare miniştrilor', a precizat o altă sursă europeană. Miniştrii de finanţe din zona euro vor discuta marţi telefonic, fie în jurul prânzului, fie în cursul după-amiezii pentru a evalua această listă de reforme, notează AFP.

Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO