Grecia: Miniştrii de finanţe din zona euro, sceptici faţă de ajungerea la un acord luni

Mai mulţi miniştri de finanţe din zona euro s-au declarat sceptici în ceea ce priveşte ajungerea, luni, la un acord referitor la Grecia, înaintea summitului extraordinar prevăzut în cursul serii la Bruxelles, transmite AFP citată de Agerpres.
Economica.net - lun, 22 iun. 2015, 12:23
Grecia: Miniştrii de finanţe din zona euro, sceptici faţă de ajungerea la un acord luni

”Am foarte puţine speranţe că se va ajunge la un acord astăzi’, a declarat ministrul finlandez Alexander Stubb, înainte de a participa la reuniunea Eurogrupului care va preceda summitul şefilor de stat şi de guvern din cele 19 state din zona euro.

La rândul său, irlandezul Michael Noonan a afirmat că are ”foarte puţine aşteptări” de la reuniunea de luni, explicând că ”pregătirea acesteia nu a fost ideală”. În opinia sa, este probabil ca miniştrii de finanţe din zona euro să se reîntâlnească joi, înaintea summitului european din 25-26 iunie, de la Bruxelles.

Un alt participant la întâlnirea de luni, ministrul spaniol de finanţe, Luis De Guindos, a apreciat ca ‘imposibilă’ ajungerea la un acord în această zi. El a subliniat însă că ‘rămâne puţin timp, totuşi rămâne’.

‘Fără bază de decizie’, adică fără un acord prealabil între Atena şi cele trei instituţii creditoare (FMI, BCE şi CE), ‘summitul din această seară nu va putea fi decât unul de consultare’, a declarat, la Berlin, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...