1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Grecia nu a plătit tranşa de 450 de milioane de euro către FMI

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că Grecia nu a rambursat tranşa scadentă luni, de 450 de milioane de euro, după ce, în 30 iunie, autorităţile de la Atena nu au reuşit să achite 1,55 miliarde de euro, ţara intrând oficial în incapacitate de plată, transmit AFP şi Xinhua.

14 iul, 2015 | Agerpres

'Plata de 450 de milioane de euro datorată FMI de către Grecia nu a fost făcută', a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

Boardul FMI va analiza în următoarele săptămâni cererea Greciei privind extinderea perioadei de achitare a tranşei scadente în 30 iunie, a explicat Rice, adăugând că în prezent suma datorată de Grecia organizaţiei se ridică la aproximativ două miliarde de euro.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a salutat acordul încheiat luni de liderii zonei euro şi reprezentanţii Greciei, scrie Agerpres.

FMI va fi implicat în acest acord, în ciuda opoziţiei premierului elen Alexis Tsipras. După ce actualul program de asistenţă financiară va expira, la începutul anului viitor, Grecia va solicita asistenţă suplimentară.

'A fost o noapte grea, dar cred că este un pas bun spre recâştigarea încrederii, vor exista şi mai mulţi paşi, sunt sigură, care vor fi demonstraţi prin implementarea reformelor convenite', a afirmat Christine Lagarde.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunţat că un acord preliminar de asistenţă financiară este condiţionat de participarea suplimentară a FMI în programul de asistenţă financiară.

Creditorii europeni ai Greciei au acceptat încheierea unui acord în care 'Grecia va solicita, după expirarea actualului program cu FMI din primăvara lui 2016, participarea suplimentară a FMI în programul de asistenţă financiară', a afirmat oficialul german.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO