Grecia: Nu este prevăzută o nouă întrevedere Juncker-Tsipras înainte de marţea viitoare – surse

Nicio altă nouă întrevedere între preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi premierul grec Alexis Tsipras nu este prevăzută mai devreme de marţea viitoare, înainte de finalizarea summitului G7, au declarat, pentru AFP, mai multe surse de la Bruxelles.
Economica.net - vin, 05 iun. 2015, 09:54
Grecia: Nu este prevăzută o nouă întrevedere Juncker-Tsipras înainte de marţea viitoare - surse

‘Nu va fi o întrevedere vineri, o nouă întrevedere fiind puţin probabilă înainte de marţea viitoare’, au precizat aceste surse.

Organizarea unei noi întrevederi a fost anunţată oficial joi dimineaţa, la finalul unei prime întâlniri între Juncker, Tsipras şi preşedintele zonei euro, olandezul Jeroen Dijsselbloem, scrie Agerpres.

‘Aceasta a fost o reuniune constructivă. Au fost făcuţi paşi pentru a înţelege poziţiile unora şi altora cu privire la diferitele propuneri. S-a decis asupra unei noi întrevederi. Această muncă intensivă va continua’, a anunţat Comisia Europeană, în noaptea de joi spre vineri.

‘Sunt epuizat, deoarece prietenii mei greci m-au împiedicat să am o noapte de somn normală, iar acest lucru se va repeta în zilele ce urmează’, a declarat, la rândul său, Jean-Claude Juncker.

Ipoteza unei noi întrevederi, care să aibă loc vineri, a circulat joi la Bruxelles, însă a fost exclusă după ce Alexis Tsipras a anunţat că intenţionează să prezinte parlamentului grec, vineri seara, rezultatul discuţiilor sale cu Juncker şi Dijsselbloem.

Negocierile dintre Atena şi creditorii săi – UE, BCE şi FMI – vor constitui un subiect de discuţii în timpul summitului G7, care se va desfăşura duminică şi luni în Germania. Preşedintele BCE, Mario Draghi, ar putea fi prezent la summit, potrivit unor surse europene.

Responsabilii europeni îşi înteţesc contactele pentru a putea ajunge rapid la un acord asupra reformelor pe care Grecia, în pragul falimentului, trebuie să le pună în aplicare pentru a obţine viramentul a 7,2 miliarde de euro.

În timpul reuniunii de miercuri, premierul grec a făcut publice ‘liniile roşii’ trasate de Atena. Guvernul Greciei refuză majorările de TVA propuse la energie şi medicamente şi orice tăiere a celor mai mici pensii.

Te-ar mai putea interesa și
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei....
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare ...