Grecia nu va prezenta la Riga o listă de reforme economice – Eurogrup

Grecia nu va prezenta vineri o listă de reforme economice, la reuniunea miniştrilor de Finanţe din zona euro de la Riga, dar ţara ar trebui să rămână solvabilă până în iunie, a afirmat un oficial european, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 22 apr. 2015, 09:26
Grecia nu va prezenta la Riga o listă de reforme economice - Eurogrup

Austriacul Thomas Wieser, şeful Grupului de lucru pentru Eurogrup (organismul care oferă asistenţă în pregătirea discuţiilor miniştrilor de Finanţe din zona euro), a declarat că, în orice caz, Atena va trebui să prezinte lista luna următoare, scrie Agerpres.

‘Termenul limită se apropie. Nu va exista o nouă listă la Riga, dar în cursul lunii mai trebuie să se ajungă la un acord. Situaţia lichidităţilor în Grecia este deja tensionată, dar ar trebui să fie suficienţi bani până în iunie’, a explicat oficialul la postul austriac de televiziune ORF. Acesta şi-a exprimat speranţa că negocierile cu Grecia se vor finaliza cu succes.

Şeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat marţi că se aşteaptă ca în următoarele săptămâni Grecia şi creditorii săi să ajungă la un nou acord şi a avertizat că ieşirea ţării din zona euro (Grexit) va duce la instabilitate.

Grecia trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile asumate dacă vrea să rămână în zona euro, dar o ieşire a ţării din zona euro ‘nu este o opţiune’, a declarat oficialul european.

Miniştrii de Finanţe din zona euro se vor întâlni în 24 aprilie, la Riga, pentru a analiza situaţia din Grecia. Autorităţile de la Atena şi creditorii săi internaţionali încearcă în continuare să ajungă la un acord care să permită deblocarea unor noi ajutoare în schimbul unor reforme.

Speculaţiile privind o posibilă ieşire a Greciei din euro, au devenit tot mai frecvente după ce partidul Syriza (stânga radicală) a câştigat alegerile parlamentare din ianuarie.

Grecia nu se mai poate împrumuta de pe pieţele financiare din cauza dobânzilor prohibitive şi riscă probleme cu lichidităţile. Un Grexit este unul dintre cele mai proaste scenarii care ar putea ameninţa chiar şi moneda euro, susţin analiştii.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...