1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Grecia: Parlamentul a aprobat bugetul pe 2020, primul al guvernului conservator Mitsotakis

Parlamentul grec a aprobat miercuri primul buget naţional prezentat de noul premier conservator Kyriakos Mitsotakis, al cărui partid Noua Democraţie a acces la putere în iulie, cu promisiuni de scăderi de taxe şi creare de locuri de muncă, transmite DPA.

19 dec, 2019 | Agerpres

Bugetul este bazat pe previziuni economice optimiste, cu o creştere economică de 2,8% în 2020 şi o reducere a ratei şomajului de la 17,8% la 15,6%.

Premierul Mitsotakis a promis să atragă investiţii şi să alimenteze creşterea economică prin reduceri de taxe, creare de locuri de muncă şi îmbunătăţirea nivelului de trai, care s-a deteriorat constant pentru grecul de rând în timpul crizei economice.

Pentru anul viitor se prevede o reducere a taxelor de la 22% la 9% pe veniturile de până la 10.000 de euro, iar a taxelor pentru companii de la 28% la 24%.

Mitsotakis susţine că vrea să aşeze ţara pe drumul relansării economice prin relaxarea condiţiilor de plată a datoriilor către creditori.

În timpul dezbaterilor parlamentare, fostul premier de stânga Alexis Tsipras a acuzat guvernul Mitsotakis că serveşte doar interesele companiilor şi a descris bugetul ca fiind unul al 'neoliberalismului şi al fraudei politice'.

Grecia este obligată să menţină un excedent bugetar de 3,5% in PIB, drept garanţie pentru creditorii săi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO