Grecia recunoaşte unele derapaje de la reformele din programul de salvare

Grecia a recunoscut joi să au avut loc unele derapaje în aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor şi a reformelor cerute de creditorii internaţionali în schimbul salvării ţării de la faliment şi a încercat să convingă că are nevoie de concesii, relatează publicaţia Kathimerini.
Economica.net - joi, 05 iul. 2012, 18:45
Grecia recunoaşte unele derapaje de la reformele din programul de salvare

Ministrul de Finanţe elen Yannis Stournaras a recunoscut acest lucru după întâlnirea avută cu reprezentanţii troicii formate din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Guvernul de la Atena încearcă să profite de o schimbare a tendinţelor în Europa pentru promovarea unor măsuri de susţinere a creşterii şi insistă pentru atenuarea termenilor programului de salvare care agravează recesiunea.

Coaliţia condusă de premierul conservator Antonis Samaras este supusă unor presiuni puternice pentru reducerea poverii suportate de populaţie, dar întâmpină opoziţia partenerilor europeni, în special a Germaniei.

Stournaras a declarat că programul de ajustare bugetară a fost încetinit de alegerile din luna mai şi de cel de-al doilea scrutin din iunie.

„Reprezentanţii troicii mi-au spus în glumă că nu o să mă distrez la reuniunea Eurogroup de luni. Le-am spus că sunt conştient de acest lucru”, a spus Stournaras, referindu-se la prima sa participare la o întâlnire a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Economia elenă este în al cincilea an de recesiunea, aproape unul din patru greci nu are un loc de muncă, iar guvernul susţine că austeritatea a devenit de nesuportat.

Fără următoarea tranşă de 31,5 miliarde de euro din fondurile de salvare, Grecia riscă însă să rămână fără bani în câteva săptămâni.

Te-ar mai putea interesa și
Răzvan Nicolescu: Faptul că în spaţiul public se vorbeşte despre introducerea unei „taxe pe soare” este un fake news. O Directivă europeană nu înseamnă că traduci un text şi îl pui în lege
Răzvan Nicolescu: Faptul că în spaţiul public se vorbeşte despre introducerea unei „taxe pe soare” este ...
O Directivă europeană nu înseamnă să traduci un text aprobat de Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene şi să-l pui într-o lege, ci înseamnă că trebuie să înţelegi......
Studiu: Inflația determină 80% dintre femei să caute surse suplimentare de venit
Studiu: Inflația determină 80% dintre femei să caute surse suplimentare de venit
Creșterile alarmante ale costurilor de zi cu zi determină 80% dintre femei să caute surse suplimentare de venit, potrivit ...
România în Schengen – Prin aderarea Croaţiei, Bulgariei şi României frontierele externe ar fi consolidate, afirmă premierul slovac
România în Schengen – Prin aderarea Croaţiei, Bulgariei şi României frontierele externe ar fi consolidate, afirmă ...
Slovacia susţine extinderea spaţiului Schengen prin includerea Croaţiei, Bulgariei şi României şi consideră că în ...
Autostrada Lugoj – Deva: Două benzinarii Mol au fost deschise în zona localității Făget
Autostrada Lugoj – Deva: Două benzinarii Mol au fost deschise în zona localității Făget
Strategia CNAIR pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua de autostrăzi și drumuri ...