1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Grecia speră să primească, în două săptămâni, o nouă tranşă din partea creditorilor

Grecia speră să ajungă, în două săptămâni, la un acord cu creditorii care să permită deblocarea a câteva miliarde de euro, afirmă surse din cadrul Ministerului grec al Finanţelor, citate de site-ul ziarului Le Figaro, preluat de Mediafax.

04 aug, 2015 | Mediafax

Cele două părţi ar trebui să ajungă cel târziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenţă financiară, pentru a permite Guvernului de la Atena să ramburseze Băncii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligaţiuni care vor expira, transmite Mediafax.

"Negocierile se vor încheia săptămâna aceasta", a declarat marţi ministrul grec al Finanţelor, Euclide Tsakalotos, după o nouă reuniune cu reprezentanţii Grupului Bruxelles (format din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional). La discuţii sunt prezenţi şi oficiali responsabili de Mecanismul European de Stabilitate (MES) - fondul special de asistenţă al zonei euro.

"Există mici divergenţe. Nu cred că vor fi probleme în privinţa privatizărilor. Discuţiile au avansat mai mult decât mă aşteptam", a spus Euclide Tsakalotos.

Olga Gerovassili, purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, a declarat că redactarea acordului privind noul plan de asistenţă financiară va începe miercuri.

Comisarul UE pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, a apreciat că este posibilă ajungerea la un acord până la sfârşitul lunii august, chiar dacă este "un obiectiv ambiţios".

Citeşte continuarea aici.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO