Grecia, Turcia şi Bulgaria, cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru turiştii români în sezonul estival

Cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru turiştii români în sezonul estival rămân cele din Grecia, Turcia şi Bulgaria, acestea fiind planificate încă de la începutul anului, relevă o analiză a tendinţelor în turism realizată în perioada 1 ianuarie 2018 - 31 iulie 2019.
Economica.net - vin, 23 aug. 2019, 16:27
Grecia, Turcia şi Bulgaria, cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru turiştii români în sezonul estival

În acest an vacanţele de tipul „last minute” au înregistrat o scădere de 17,5% faţă de 2018, dar cele către destinaţii exotice au fost pe un trend ascendent, interesul românilor fiind în creştere cu cel puţin 7,1% în aceeaşi perioadă.

În ceea ce priveşte căutările online pentru vacanţe, studiul realizat de compania iAgency, specializată în servicii de optimizare pentru motoare de căutare (SEO) şi marketing online, arată că cea mai căutată expresie din semantica turismului este: „vacanţe + [anul]”.

„Tendinţa relevată de analiza căutărilor online indică o schimbare a comportamentului românilor când vine vorba de modul în care se informează. Astfel, în perioada ianuarie 2018 – iulie 2018 au fost 122.400 de căutări pentru „vacanţe 2018”. În aceeaşi perioadă din 2019, 117.800 de căutări pentru „vacanţe 2019” – o scădere de aproximativ 4%. Cifrele nu arată neapărat o scădere a interesului pentru vacanţe, ci că un procent mai mare de români au ştiut unde doresc să petreacă timpul liber şi nu au mai căutat „idei de vacanţă””, arată analiza menţionată.

În cazul celor mai populare luni din 2019 pentru documentat în perspectiva vacanţei de vară, acestea sunt: ianuarie cu peste 27.000 de căutări pentru „vacanţe 2019”, martie cu aproximativ 22.200 căutări şi la coada clasamentului este iulie, cu 8.100 de căutări, fiind şi luna în care mulţi şi-au rezervat deja vacanţa.

Potrivit studiului, Grecia rămâne pe prima poziţie pentru români în sezonul estival cu cele mai căutate destinaţii: Thassos, Lefkada şi Halkidiki, urmată de Turcia cu Antalya şi Kusadasi şi Bulgaria cu Nisipurile de Aur. Pe locul patru este Egipt, în creştere în 2019 faţă de 2018 cu 45,5%.

Numărul de căutări online pentru destinaţiile clasice a scăzut în 2019 faţă de 2018 cu un procent cuprins între 15% şi 20%, însă au crescut pe destinaţii mai noi. „Aceste cifre arată că românii încep să-şi diversifice vacanţele, aleg destinaţii noi şi sunt mai informaţi în materie de turism. Totodată, spre deosebire de expresii generale ca „vacanţe 2019” care înregistrează cel mai mare interes la început de an, pe căutări mai precise care includ şi locaţia, cele mai bune luni sunt iunie şi iulie. Acest fapt relevă şi că sunt mulţi români care încă îşi planifică vacanţa în ultimul moment”, relevă studiul iAgency.

În ciuda tiparului de mai sus, românii îşi pierd interesul în 2019 faţă de 2018 în ceea ce priveşte vacanţele de tip „last minute”, unde e înregistrată o scădere de aproximativ 17,5%. Aceste cifre pot arăta şi că încrederea românilor faţă de acest tip de oferte înregistrează o scădere. Totodată, poate fi vorba şi de o atenţie sporită la destinaţiile de vacanţă pe care şi le planifică din timp şi astfel nu mai „vânează” ofertele de tip „last minute”.

Nu în ultimul rând, în cazul destinaţiilor exotice, iAgency a remarcat un trend ascendent. Interesul românilor a crescut în 2019 cu cel puţin 7,1%. Raportarea e făcută la expresia generală de căutare: „vacanţe exotice”. Cel mai ridicat nivel de interes a fost în ianuarie.

Compania precizează că datele folosite în această analiză au fost obţinute prin instrumentul Keyword Planner dezvoltat de Google.

iAgency.ro este o agenţie SEO, marketing online şi PPC, cu o experienţă de 11 ani pe piaţa online din România.

Te-ar mai putea interesa și
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, potrivit unor surse politice....
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa ...
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, ...