Grecia va prezenta „o listă precisă de reforme în următoarele zile”. Tsipras, mai optimist după discuţii

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras s-a declarat vineri 'mai optimist' după trei ore de discuţii cu liderii Germaniei, Franţei şi instituţiilor Uniunii Europene cu privire la modul în care Grecia poate asigura continuarea finanţării în schimbul reformelor, transmite Reuters. Grecia va prezenta 'o listă completă de reforme precise în următoarele zile', au anunţat într-un scurt comunicat instituţiile europene în noaptea de joi spre vineri, după o reuniune asupra salvării financiare a ţării, informează AFP.
Economica.net - vin, 20 mart. 2015, 04:44
Grecia va prezenta

‘Sunt mai optimist după aceste discuţii. Cred că toate părţile şi-au confirmat intenţia de a încerca să facă tot posibilul pentru a depăşi dificultăţile legate de economia Greciei cât mai curând’, a declarat Tsipras, în timp ce pleca de la discuţiile de la Bruxelles.

El a mai spus că toate părţile au declarat că vor lucra pentru a restabili capacitatea de finanţare a Greciei cât mai rapid posibil, scrie Agerpres.

‘Este clar că Grecia nu va trebui să ia măsuri recesive’, a mai declarat Tsipras, citat de AFP, după trei ore şi jumătate de discuţii cu cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande şi preşedinţii instituţiilor europene.

Atena rămâne fără bani şi s-ar putea confrunta cu falimentul luna viitoare dacă nu primeşte fonduri noi, aminteşte Reuters.

 

Grecia va prezenta „o listă precisă de reforme în următoarele zile” – oficial

Grecia va prezenta ‘o listă completă de reforme precise în următoarele zile’, au anunţat într-un scurt comunicat instituţiile europene în noaptea de joi spre vineri, după o reuniune asupra salvării financiare a ţării, informează AFP.

Grecia va stabili reformele, iar angajamentele asumate în cadrul Eurogrupului din 20 februarie au fost reafirmate, cu scopul ‘de a încheia cât mai curând posibil” şi ‘într-un spirit de încredere reciprocă’, adaugă declaraţia publicată după o întâlnire de mai mult de trei ore consacrată Greciei, la care au participat cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.

La această reuniune, organizată la cererea primului ministru grec Alexis Tsipras de preşedintele Consiliului Donald Tusk pe marginea summitului celor 28 la Bruxelles, au participat de asemenea preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cei ai BCE Mario Draghi şi Eurogrupului Jeroen Dijsselbloem.

‘Nu am discutat despre cifre sau angajamente specifice’, a declarat dna Merkel într-o conferinţă de presă.

‘Li s-a cerut (liderilor greci) să fie mai precişi asupra reformelor şi ca acestea să fie prezentate mai repede decât era prevăzut’, a explicat la rândul său Hollande, insistând că ‘noţiunea de accelerare a fost dorită şi de unii şi de alţii’.

‘Discuţiile politice au loc la Bruxelles, misiunile de verificare la Atena’, precizează textul instituţiilor, indicând că ‘Eurogrupul este gata să se întâlnească din nou cât mai curând posibil’.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...