Grecia va primi turişti din România începând din 15 iunie, fără măsuri de carantină

Grecia va primi turişti din România, Bulgaria şi statele UE cu un profil epidemiologic similar cu cel al Greciei, începând din 15 iunie, fără niciun fel de măsuri de carantină, informează un comunicat de presă al Ambasadei Greciei în România, citat de Agerpres.
Economica.net - vin, 29 mai 2020, 11:12
Grecia va primi turişti din România începând din 15 iunie, fără măsuri de carantină

Potrivit sursei citate, restaurantele şi cafenele din Grecia au fost redeschise încă din 25 mai, cu păstrarea distanţei sociale prin rearanjarea locurilor. Începând din 1 iunie vor fi redeschise şi camping-urile şi hotelurile, urmate din 15 iunie de toate spaţiile de cazare a turiştilor.

De asemenea, până la finele lunii iunie, zborurile spre Grecia vor ateriza numai la aeroporturile din Atena şi Salonic. Începând din 1 iulie, zborurile din străinatate vor fi reluate pe toate aeroporturile din Grecia.

Ambasada subliniază că protocoalele sanitare se aplică pentru toate hotelurile din Grecia, care vor fi obligate să aibă un doctor la dispoziţie care va acţiona în funcţie de instrucţiunile primite de la organizaţiile de sănătate publică. De asemenea, personalul va avea echipamente de protecţie şi va fi supus scanării termice. Numai piscinele exterioare vor fi autorizate să opereze. De asemenea, vor fi urmate regulile de distanţare socială pe plajele din Grecia.

Conform datelor oficiale, peste 1,3 milioane de turişti din România au vizitat Grecia în ultimii ani. Românii pot ajunge în Grecia cu avionul sau cu automobilul, în doar câteva ore, tranzitând Bulgaria unde datele epidemiologice sunt de asemenea foarte pozitive.

Bulgaria va ridica la 1 iunie obligativitatea carantinei pentru călătorii din majoritatea ţărilor UE

Bulgaria intenţionează să ridice de la 1 iunie obligativitatea carantinei timp de 14 zile pentru călătorii veniţi din majoritatea ţărilor Uniunii Europene, dar nu şi pentru cei veniţi din ţări cu rate ridicate ale morbidităţii, a anunţat vineri o înaltă oficialitate bulgară din domeniul sănătăţii, transmit Reuters şi BTA citate de Agerpres.

Carantina va rămâne obligatorie pentru călătorii veniţi din Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia, Malta – state membre ale UE – şi Regatul Unit (fostă ţară membră a UE aflată în prezent în perioada de tranziţie), a spus şeful Inspectoratului de stat pentru sănătate publică din Bulgaria, Anghel Kuncev.

El a adăugat că echipa operativă anti-COVID-19 i-a propus guvernului bulgar data de 1 iunie pentru ridicarea carantinei. Ministerul Sănătăţii ar urma să aprobe acest plan.

Interdicţia pentru intrarea călătorilor din afara Uniunii Europene va rămâne în vigoare.

Bulgaria a relaxat majoritatea restricţiilor impuse în luna martie pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Astfel, se pot redeschide teatrele, restaurantele, cafenelele şi sălile de fitness şi este ridicată interdicţia deplasării între oraşe.

”Intenţionăm să ridicăm carantina obligatorie pentru bulgarii ce revin din străinătate şi pentru călătorii veniţi din ţările Uniunii Europene şi din Serbia şi Macedonia de Nord”, a declarat Kuncev pentru presă.

El a anunţat vineri dimineaţă că în Bulgaria s-au înregistrat încă opt cazuri confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, când au fost consemnate şi două deces din cauza noului coronavirus, o femeie şi un bărbat, ambii în vârstă de 91 de ani.

Numărul total de cazuri de COVID-19 din Bulgaria, ţară cu aproape 7 milioane de locuitori, a ajuns la 2.485, dintre care 136 de cazuri mortale. Un număr de 1.015 pacienţi ce contractaseră noul coronavirus s-au vindecat.

Te-ar mai putea interesa și
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile medicale, că această problemă trebuie "judecată cu precauţie",......
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...