1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Grecia: Varoufakis consideră încă posibil un acord asupra datoriei

Ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis, a apreciat într-un interviu ce urmează să apară în ediţia de luni a unui cotidian german că un acord asupra datoriei Atenei este posibil şi ar putea fi 'încheiat chiar într-o noapte' în cazul în care cancelarul german, Angela Merkel, ar fi prezentă, scrie AFP.

15 iun, 2015 | Agerpres

'Un acord poate fi încheiat într-o noapte. Dar cancelarul (Angela Merkel) trebuie să fie acolo', a declarat Yanis Varoufakis pentru cotidianul popular Bild, în timp ce discuţiile dintre Atena şi creditorii săi s-au încheiat duminică printr-un nou eşec.

Guvernul condus de Alexis Tsipras vrea să evite un Grexit, o ieşire a Greciei din zona euro, a dat asigurări ministrul elen. 'Consider că Grexitul nu este o soluţie rezonabilă, dar nu putem exlude totul, aşa cum eu nu pot exclude că o cometă va lovi Pământul într-o zi', a mai spus el.

Încă o dată, Yanis Varoufakis a cerut o restructurare a datoriei Atenei. 'Numai astfel putem garanta plata unei datorii atât de importante', a afirmat el.

Ministrul a recunoscut, de asemenea, existenţa unor probleme în administraţia fiscală din ţara sa, în special în privinţa TVA. 'Ştiţi care este cea mai mare problemă a noastră cu TVA? Aceea că nu suntem în măsură să o încasăm', a declarat el.

Discuţiile dintre Grecia şi creditorii săi - UE şi FMI - în privinţa continuării susţinerii financiare a ţării au cunoscut duminică un nou eşec, apropiind mai mult Atena de incapacitatea de plată.

Noi întâlniri sunt prevăzute pentru joi în cadrul Eurogrupului, reuniune a miniştrilor de finanţe ai zonei euro, în prezenţa directoarei generale a FMI, Christine Lagarde, scrie Agerpres.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO