1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Grecia: Zori de Aur autorizat să se prezinte la alegerile europene

Curtea Supremă a Greciei a autorizat partidul neonazist Zori de Aur să se prezinte la alegerile europene de la 25 mai, a anunţat un avocat al formaţiunii politice.

12 mai, 2014 | Agerpres

'Ne-am aşteptat la această decizie. Avem încredere în justiţia greacă', a declarat pentru AFP avocatul Pavlos Sarakis.

Participarea formaţiunii la alegerile europene a fost pusă la îndoială după lansarea unor proceduri penale împotriva ei. Şase dintre deputaţii săi, printre care liderul partidului, sunt în arest în aşteptarea unui proces pentru 'conducere şi apartenenţă la o organizaţie criminală'.

Cei mai mulţi dintre cei 18 parlamentari Zori de Aur fac obiectul unei anchete judiciare, dar legislaţia elenă prevede că doar o condamnare poate împiedica un candidat să se prezinte la alegeri.

Lista Zori de Aur la alegerile europene nu include niciunul dintre aleşii săi în Parlamentul grec.

Urmăririle penale împotriva Zori de Aur fac parte dintr-o ofensivă judiciară lansată în septembrie anul trecut după uciderea unui muzician grec antifascist în apropiere de Atena.

Partid xenofob şi antisemit ce a beneficiat aproape de impunitate în trecut, Zori de Aur este acuzat de numeroase atacuri împotriva imigranţilor şi oponenţilor politici, printre care două crime.

Alegerile europene de la 25 mai vor fi precedate în Grecia de alegeri locale pe 18.

Primul ministru grec Antonis Samaras a estimat recent că partidul neonazist trebuie învins la urne şi nu în instanţele de judecată.

Partidul a obţinut 7% din voturi în alegerile legislative din 2012. Sondajele de opinie îl creditează acum cu aproximativ 8%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO