Grecii de la Aegean, deja partener Animawings, au preluat 25% din acţiunile companiei aeriene româneşti

Compania aeriană grecească Aegean Airlines, deja partener al românilor de la Animawings, își majorează investiția în compania românească, parte a Memento Group. Astfel, Aegean preia o cotă de participare strategică de 25% din capitalul companiei aeriene Animawings.
Economica.net - joi, 09 apr. 2020, 09:08
Grecii de la Aegean, deja partener Animawings, au preluat 25% din acţiunile companiei aeriene româneşti

Puterea comercială a grupului Memento, dată de brandurile pe care le are ȋn portofoliu, precum: Christian Tour, MementoBUS, TUI Travelcenter, ȋmpreună cu excelenţa operaţională a celui mai mare operator regional aerian din Europa, companie membră a Star Alliance – Aegean Airlines constituie reţeta sigură pentru succesul noii companii aeriene româneşti.

„Suntem un furnizor major pentru Memento Group de mai mulți ani, în calitate de operator al curselor sale charter și avem foarte mult respect pentru serviciile oferite de aceştia turiştilor români. Suntem foarte interseţi să susţinem dezvoltarea Animawings ȋn toate formele posibile. Avem capacitatea de a pune la dispoziţie un număr important de avioane şi echipaje de zbor pentru a deservi toate nevoile companiei. Astfel, Animawings va fi din primul moment un actor important pe piaţa din România, capabil să ofere servicii la cele mai ridicate standarde de calitate, siguranţă şi fiabilitate”, spune Eftichios Vassilakis, Chairman al Aegean

Compania aeriană, care se bucură acum și de susţinerea Aegean, va fi operată și gestionată de Memento Group.

Alăturarea Aegean ca acționar în Animawings, reprezintă o garantie pentru compania aeriană nou ȋnfiinţată, dar și pentru Memento Group în ansamblu. Este un moment important pentru România faptul că o companie de standing, ca Aegean, alege să investească ȋn dezvoltarea unui brand autohton”, susține Cristian Pandel, CEO Memento Group.

Animawings va începe să opereze zboruri charter pentru touroperatorii români, către 19 destinații turistice din Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia. Cursele vor fi  efectuate cu aeronave de tip Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy. 

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro, Memento Group, are sediul central în Amsterdam și operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova şi SUA. Grupul reunește companii cu activități ȋn domeniul turismului –  turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică turismului și un broker de asigurări. Totodată, ȋncepând cu anul 2019, Memento Group este partenerul oficial ȋn România al TUI Group, cel mai mare grup turistic din lume, dezvoltând rețeaua de agenţii TUI TravelCenter.

Peste 14 milioane de pasageri se bucură anual de cursele operate de cele 61 aeronave Aegean, dintre care 47 de avioane din familia Airbus și 14 aeronave din familia Bombardier, seria Q400.  In plus, Aegean are o comanda ferma pentru 46 aeronave noi de tipul A320 si A321 NEO cu o optiune pentru alte 12 aeronave. Dintre aceste au fost deja livrate catre companie trei aeronave, urmand ca restul sa fie produse si livrate in urmatorii patru ani. Conform preturirilor de lista valoarea aceste comenzi este de aproximativ cinci miliarde de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia Franţei va reveni în 2022 la nivelul de dinainte de izbucnirea pandemiei
Economia franceză va reveni la nivelul anterior pandemiei de coronavirus (COVID-19) la începutul anului viitor, deoarece ridicarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare stimulează......
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei guvernamentale, că în plenul reunit ...
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Iohannis l-a invitat pe Biden în România
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că l-a invitat pe şeful administraţiei americane, Joe Biden, în România, ...
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Șeful autorității italiene de supraveghere financiară vrea ca piaţa criptomonedelor să fie reglementată
Extinderea criptomonedelor fără o reglementare clară este un motiv de îngrijorare şi ar putea afecta modul în care ...