1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Greva controlorilor aerieni din Franţa va afecta aeroporturile din Lyon, Marsilia, Toulouse, Bordeaux şi Paris

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Franţei cu privire la faptul că sindicatul minoritar al controlorilor aerieni Unsa-ICNA a lansat un preaviz de grevă, care va afecta circulaţia aeriană în cinci aeroporturi franceze, de marţi până duminică.

24 iun, 2014 | Agerpres

Potrivit MAE, vor exista tulburări ale traficului aerian în special în aeroporturile din partea de sud a Franţei şi pentru zborurile având ca destinaţie sudul Franţei, respectiv regiunea Maghrebului, acest sindicat fiind majoritar în zona Aix-en-Provence din Sudul Franţei.

Secretarul de stat francez al Transporturilor anunţă că aproximativ 75% din zboruri vor fi asigurate pe parcursul acestei săptămâni. Conform obligaţiei 'serviciului minim', trebuie asigurate cel puţin 50% din zboruri.

MAE arată că vor fi afectate în special aeroporturile din Lyon, Marsilia, Toulouse şi Bordeaux precum şi zborurile cu plecarea din Paris, cu destinaţia sudul Franţei, Spania, Portugalia, Maroc, Tunisia şi Algeria. Pe aceste linii, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile a propus companiilor aeriene să suprime 20% din zborurile prevăzute pentru marţi.

Compania aeriana AIRFRANCE va asigura marţi totalitatea zborurilor externe şi aproximativ 90% din zborurile interne.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile de specialitate şi să urmărească pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate înainte de a se deplasa în străinătate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO