Grevă de două zile a piloţilor de la British Airways

Piloţii British Airways (BA) au intrat la miezul nopţii într-o grevă de două zile din cauza unui conflict de muncă legat de salarizare şi condiţiile de lucru, transmite BBC citat de News.ro.
Economica.net - lun, 09 sept. 2019, 05:34
Grevă de două zile a piloţilor de la British Airways

Pasagerii au fost avertizaţi să nu meargă la aeroporturi, iar compania a anunţat că majoritatea acestora au făcut aranjamente alternative de călătorie, scrie News.ro.

BA şi sindicatul Balpa al piloţilor au indicat să sunt dispuşi să înceapă noi discuţii, dar majoritatea zborurilor operate de BA care ar fi trebuit să decoleze luni şi marţi din Marea Britanie au fost anulate.

De asemenea, va exista un impact asupra zborurilor de dinainte şi de după grevă, pentru că avioanele şi piloţii trebuie să fie pe poziţii pentru cursele anterioare şi ulterioare protestului.

”Suntem pregătiţi şi dispuşi să reluăm discuţiile cu Balpa”, a anunţat BA.

Între timp, Balpa a indicat că piloţii BA ar putea să îşi anuleze protestul dacă operatorul aerian va fi de acord să negocieze o propunere nouă. Sindicatul a arătat că greva este ”o ultimă soluţie” rezultată din ”frustrarea enormă” faţă de conducerea companiei.

Piloţii au respins anterior majorarea salariilor cu 11,5% pe parcursul a trei ani, propunere făcută de companie în iulie.

Potrivit Balpa, membrii sindicatului au primit majorări mai mici de salarii şi au făcut sacrificii în ultimii ani, într-o perioadă mai dificilă pentru companie. Sindicatele insistă că performanţele financiare ale BA s-au îmbunătăţit – compania mamă, IAG, a raportat o creştere de 9% a profitului în 2018 – şi ar trebui să împartă o parte mai mare din acest profit.

BA susţine la rândul său că piloii primesc deja salarii ”de clasă mondială”. Conducerea BA consideră că oferta salarială este ”corectă şi generoasă” şi că, dacă este destul de bună pentru personalul navigant, personalul de la sol şi ingineri, ale căror sindicate, Unite şi GMB, au acceptat-o, atunci ar trebui să fie bună şi pentru piloţi.

Potrivit companiei, după încasarea în termen de trei ani, a majorării de 11,5% a salariilor, unii căpitani ai BA ar putea duce acasă peste 200.000 de lire sterline pe an, incluzând şi indemnizaţiile.

În urmă cu două săptămâni, BA şi-a anunţat clienţii că trebuie să îşi reprogrameze zborurile din această săptămână, din cauza grevei.

Din nefericire, din cauza unei erori umane, compania a trimis emailuri şi unor clienţi ale căror curse nu sunt afectate, provocând probleme serviciului de relaţii cu clienţii.

Vineri, BA a anunţat că marea majoritate a clienţilor afectaţi fie au acceptat să fie despăgubiţi fie au stabilit alte date de călătorie, fie vor călători cu alte companii.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom plătește statului taxe de 20 de miliarde de lei pentru 2022, în total, valoare record, dublă față de profitul net. Taxele directe au crescut de aproape patru ori
Petrom plătește statului taxe de 20 de miliarde de lei pentru 2022, în total, valoare record, dublă față de profitul ...
Petrom, cea mai mare companie petrolieră din sud-estul Europei și în mod tradițional cel mai mare contributor la bugetul de stat, plătește taxe de 20 de miliarde de lei la buget, pentru anul......
Polonia dispusă să trimită avioane de vânătoare Ucrainei odată cu o decizie a NATO
Polonia dispusă să trimită avioane de vânătoare Ucrainei odată cu o decizie a NATO
Polonia ar fi dispusă să trimită avioane de vânătoare F-16 Ucrainei în cazul unui consens în cadrul NATO, a afirmat ...
Petrom a făcut un profit net de peste 2 miliarde de euro, în 2022, cel mai mare înregistrat vreodată în România, de trei ori și jumătate peste cel din 2021. Taxele totale plătite sunt duble – 4 miliarde de euro
Petrom a făcut un profit net de peste 2 miliarde de euro, în 2022, cel mai mare înregistrat vreodată în România, de ...
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din sud-estul Europei, a raportat un profit net de 10,3 miliarde ...
(P) Cea mai modernă şcoală din sudul Capitalei, International Premium School of Bucharest, te invită la Ziua Porților Deschise
(P) Cea mai modernă şcoală din sudul Capitalei, International Premium School of Bucharest, te invită la Ziua Porților ...
În perioada 3 februarie -  26 mai 2023, în fiecare vineri de la 10:00 la 16:00, International Premium School of Bucharest ...