Grevă excepţională de Paşte a salariaţilor de la Carrefour Franţa

Organizaţiile sindicale de la Carrefour Franţa intenţionează să organizeze o grevă 'excepţională' în timpul weekend-ului de Paşte, pentru a critica programele de restructurare prin care conducerea companiei intenţionează să renunţe la 2.400 de salariaţi, transmite Reuters.
Economica.net - sâm, 31 mart. 2018, 07:55
Grevă excepţională de Paşte a salariaţilor de la Carrefour Franţa

‘Este pentru prima dată în peste zece ani când toate organizaţiile sindicale au făcut un apel la grevă în acest weekend. Este o grevă excepţională’, a declarat vineri Philippe Allard, reprezentantul organizaţiei sindicale CGT la Carrefour.

Cele 180 de hypermarketuri Carrefour din Franţa ar urma să fie afectate de apelul la grevă în ziua de sâmbătă 31 martie. ‘O parte importantă’ din aceste magazine va cunoaşte un grad de participare la grevă de pese 50%, a precizat Michel Enguelz, delegatul sindicatului Force Ouvriere.

Potrivit sindicatului Force Ouvriere, sâmbăta de dinaintea Paştelui este sâmbăta care generează cea mai mare cifră de afaceri pentru grupul Carrefour după sâmbăta de dinaintea Crăciunului.

La începutul acestui an, Carrefour a anunţat un vast plan de restructurare care se va traduce prin reduceri de personal, vânzarea anumitor magazine Dia şi investiţii în operaţiunile digitale. În plus, un plan de plecări voluntare va fi pus la punct pentru 2.400 de salariaţi din Franţa.

Grupul francez de distribuţie Carrefour, prezent şi pe piaţa din România, a înregistrat în 2017 pierderi nete de 531 de milioane de euro, în principal ca urmare a unor deprecieri de active în valoare de 1,3 miliarde de euro.

 În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri ‘Carrefour’, 218 supermarketuri (203 magazine ‘Market’ şi 15 magazine ‘Express Orange’), 42 de magazine de proximitate ‘Express’, zece magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerţ online.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Furnizorii de energie și gaze, obligați de lege la compensări și plafonări de prețuri la clienți finalii, se tem că statul nu le va da banii înapoi
Furnizorii de energie și gaze, obligați de lege la compensări și plafonări de prețuri la clienți finalii, se tem că ...
Schema de sprijin pe care Parlamentul vrea să o instituie pentru scăderea pe perioada de iarnă a facturilor la electricitate ...
Start-up-ul Nooka Space inaugurează în Cluj-Napoca cea mai mare rețea de birouri inteligente de proximitate din România
Start-up-ul Nooka Space inaugurează în Cluj-Napoca cea mai mare rețea de birouri inteligente de proximitate din România
Start-up-ul Nooka Space își continuă expansiunea pe plan local și anunță inaugurarea celei mai mari rețele de birouri ...
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
 Grupul rus Gazprom se aşteaptă la venituri record anul acesta, în urma majorării preţurilor gazelor în Europa, şi ...