Grevă la Lufthansa: 876 zboruri anulate. Protestul continuă şi joi

Sindicatul piloţilor de la Lufthansa a informat că planifică joi o altă grevă de 24 de ore, după mişcările de protest anunţate pentru miercuri, care au dus la anularea a aproximativ o treime din zborurile celui mai mare operator aerian european, transmit DPA şi Reuters. Sindicatul a informat că planifică joi o altă grevă de 24 de ore, după mişcările de protest anunţate pentru miercuri, care au dus la anularea a aproximativ o treime din zborurile celui mai mare operator aerian european, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - mie, 23 nov. 2016, 07:30
Grevă la Lufthansa: 876 zboruri anulate. Protestul continuă şi joi

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014.

Într-o declaraţie a sindicatului se arată că toate zborurile Lufthansa pe distanţe scurte şi lungi din afara Germaniei vor fi afectate în urma continuării grevei, care ar urma să se încheie joi la ora 22.59 GMT.

Lufthansa a anunţat miercuri că a anulat 876 din cele aproximativ 3.000 de zboruri, fiind afectaţi aproximativ 100.000 de pasageri iar şeful companiei germane a avertizat că mişcarea de protest va costa Lufthansa între şapte şi nouă milioane de euro zilnic.

Greva de joi a fost anunţată de sindicat după ce un tribunal german a respins obiecţiile operatorului aerian, care a cerut oprirea mişcărilor de protest.

Greva a început la miezul nopţii şi afectează plecările de pe aeroporturile din Germania, inclusiv 51 de zboruri pe distanţe lungi.

Lufthansa a dat asigurări că zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines nu vor fi afectate.

Personalul Lufthansa a decis să intre în grevă în urma eşecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă pentru cei 5.400 de piloţi şi copiloţi.

Sindicatul Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o îngheţare a salariului.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost.

 

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...