1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Greva la Lufthansa: Zborul Bucureşti-Frankfurt, anulat

Greva personalului navigant de la compania aeriană Lufthansa afectează şi zborurile din România. Compania a pierdut 130 de milioane de euro anul acesta din cauza grevelor angajaţilor.  

06 noi, 2015 | ECONOMICA.net

Ultimele discuţii dintre sindicatul personalului navigant şi managementul Lufthansa nu au ajuns la un comun în ceea ce priveşte beneficiile pentru pensionare anticipată. Nicoley Baublies, liderul sindicatului a anunţat o grevă de o săptămână, care a început astăzi, 6 noiembrie.

Greva afectează zborurile Lufthansa de pe aeroporturile Frankfurt şi Dusseldorf. 

Două curse din şi spre România sunt afectate. Este vorba de zborul Bucureşti-Frankfurt, cu plecare, vineri, 6 noiembrie la ora 14.35, şi Frankfurt-Bucureşti, care trebuia să aterizeze la 00.40, 7 noiembrie, la Otopeni. Pasagerii zborurilor anulate vor fi redirecţionaţi pe alte curse, iar compania a pus la dispoziţie o pagină unde pasagerii pot obţine mai multe informaţii.  Nu se ştie încă ce zboruri din şi spre România vor fi afectate în zilele următoare. 

Lufthansa a pierdut 130 de milioane de euro din cauza grevelor de anul acesta, informează Reuters. Compania a anunţat ieri că nu poate pune la punct plan de zbor revizuit datorită faptului că sindicatul nu a oferit detalii cu privire la greva de vineri.

"Cu doar câteva ore  între orice anunţ de grevă şi oprirea lucrului de către angajaţi, este probabil ca efectul asupra pasagerilor să fie semnificativ deoarece Lufthansa nu are nicio şansă să elabreze planuri alternative", a anunţat compania. 

Zborurile companiilor aeriene Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings şi Brussels Airlines, parte de grupul Lufthansa, nu vor fi afectate de această grevă. 

Lufthansa a anunţat ieri, 5 noeimbrie, că sidicatul a refuzat o propunere care întrunea toate condiţiile cerute pentru actualii angajaţi, dar că va introduce o nouă schemă pentru viitorii anagajaţi. Una dintre cererile sindicatului este ca atât actualii angajaţi, cât şi cei viitori să fie trataţi la fel. 

Reprezentanţii companiei au mai pe parcursul zilei de ieri discuţii şi cu sindicatul Verdi, care reprezintă cei 33.000 de angajaţi de la sol, de la cargo şi alţi alţi angajaţi, tot pe tema pensiilor. Discuţiile s-au încheiat fără un rezultat, însă următoarea întâlnire este programată pentru data de 10 noiembrie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO