Greva Lufthansa continuă: 929 de zboruri vor fi anulate luni

Continuarea grevei personalului navigant al Lufthansa va antrena luni anularea a 929 de zboruri, ceea ce va afecta peste 100.000 de pasageri, a anunţat compania aeriană germană duminică, potrivit AFP.
Economica.net - Dum, 08 nov. 2015, 19:06
Greva Lufthansa continuă: 929 de zboruri vor fi anulate luni

‘Dintr-un total de 3.000 de legături prevăzute, 929 de zboruri vor fi anulate la plecare şi cu destinaţia Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf’, a indicat Lufthansa într-un comunicat, precizând că 113.000 de pasageri vor fi afectaţi de această măsură.

UFO, sindicatul personalului navigant, anunţase în cursul zilei reluarea luni a grevei lansate ca reacţie la măsurile de reducere a costurilor şi a extinderii sale pe aeroportul din Munchen.

Greva afectase vineri şi sâmbătă aeroporturile din Frankfurt şi Dusseldorf, făcând o pauză duminică.

Compania aeriană a anunţat de altfel duminică seara că Consiliul său de administraţie va decide luni ‘consecinţele’ grevei UFO şi va informa despre aceasta angajaţii şi publicul spre ora 17:00.

‘Lutfhansa a afirmat din nou astăzi că este pregătită să reia discuţiile’, indică de asemenea grupul.

Aeroporturile din Frankfurt şi Dusseldorf vor fi afectate luni de sistarea activităţii între 03h30 şi 22h00 GMT, iar aeroportul din Munchen, de la 03h30 până la 23h00 GMT, a precizat UFO pe site-ul său.

Negocierile între Lufthansa şi delegaţii personalului navigant, începute în decembrie 2013, vizează probleme salariale, dar şi protecţia împotriva concedierilor, precum şi pensionările şi pensionările anticipate, definite prin convenţii colective.

Joia trecută, UFO estimase ca ‘inevitabilă’ o grevă, întrucât conducerea companiei – care depune eforturi pentru a contracara concurenţa transporturilor low-cost – nu prezentase noua ofertă privind salariile şi pensionările anticipate.

După circa 300 de zboruri anulate vineri, greva a antrenat sâmbătă anularea a 520 de zboruri pe distanţe scurte şi medii, afectând 58.000 de pasageri, potrivit companiei aeriene.

Greva este prevăzută să dureze până în 13 noiembrie, cu pauze – UFO anunţând suspendarea ei duminică ‘pentru că în acea zi, cele mai multe călătorii au un caracter privat’.

Filialele Lufthansa Germanwings, Eurowings, Lufthansa CityLine, SWISS, Austrian Airlines, Air Dolomiti şi Brussels Airlines nu sunt afectate de această mişcare socială.

Te-ar mai putea interesa și
Giganții aerului: low-costul bate companiile de linie. Câți pasageri au transportat marile companii din Europa în 2023
Giganții aerului: low-costul bate companiile de linie. Câți pasageri au transportat marile companii din Europa în 2023
Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă mai mulți pasageri decât companiile de linie. Într-o perioadă de redresare după pandemia de COVID-19, operatorii......
Speedwell analizează achiziția primului proiect în Polonia, unde vrea să ajungă la un portofoliu de 1,5 miliarde de euro, la fel ca în România
Speedwell analizează achiziția primului proiect în Polonia, unde vrea să ajungă la un portofoliu de 1,5 miliarde de ...
Dezvoltatorul Speedwell, deținut de unii dintre cei mai bogați belgieni, vrea să-și dubleze portofoliul de proiecte odată ...
Conducta de gaze naturale Balticconnector, care leagă Finlanda de Estonia, a fost repusă în funcțiune. Instalația a fost avariată acum șase luni din motive neelucidate
Conducta de gaze naturale Balticconnector, care leagă Finlanda de Estonia, a fost repusă în funcțiune. Instalația a ...
Gazoductul submarin Balticconnector, care leagă Finlanda şi Estonia, prin Marea Baltică, a fost repus în funcţiune luni, ...
Norvegia vrea să-și crească în mod semnificativ ajutorul acordat Ucrainei
Norvegia vrea să-și crească în mod semnificativ ajutorul acordat Ucrainei
Norvegia, ţară care a oferit deja un sprijin important Ucrainei, are în vedere o creştere semnificativă a ajutorului ...