1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Greva mecanicilor de la Deutsche Bahn ar putea costa economia Germaniei până la 100 de milioane de euro pe zi

Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a lansat o nouă acţiune de protest care afectează transportul de marfă în perioada 21 - 24 aprilie şi transportul de persoane în perioada 22 - 23 aprilie, transmite Deutsche Welle.

22 apr, 2015 | Agerpres

Potrivit analiştilor, o grevă a mecanicilor de locomotivă mai lungă de trei zile ar putea costa economia Germaniei până la 100 de milioane de euro pe zi, dacă firmele vor fi nevoite să oprească liniile de asamblare din cauza deficienţelor de aprovizionare.

Economiştii estimează că o grevă în sectorul feroviar care durează peste trei zile ar putea costa economia Germaniei până la 100 de milioane de euro (107 milioane de dolari) pe zi. Autorităţile speră să poată asigura o treime din trenurile care circulă pe distanţe lungi, scrie Agerpres.

Mecanicii de la Deutsche Bahn (DB) - compania de transport feroviar deţinută de statul german - vor o creştere a salariilor de 5% şi reducerea săptămânii de lucru de la 39 de ore la 37.

GDL este cel mai mic dintre cele două sindicate ale mecanicilor de locomotivă, reprezentând aproximativ 20.000 din cei aproape 200.000 de angajaţi ai Deutsche Bahn.

Reprezentanţii companiei au cerut sindicatului să participe la negocieri pentru soluţionarea conflictului.

Aproape o cincime din traficul de marfă al celei mai mari economii din Europa este transportat pe calea ferată.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO