1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

Grevă pe aeroporturile din Paris

O grevă a personalului la sol al companiei Air France provoacă sâmbătă întârzieri pe aeroporturile pariziene Roissy şi Orly, dar niciun zbor nu a fost anulat în ultimul minut, informează AFP, citând surse aeroportuare.

02 aug, 2014 | Agerpres

La Roissy Charles-de-Gaulle (la nord de Paris), 15 zboruri înregistrau întârzieri în cursul dimineţii. La Orly (în sudul capitalei), întârzierile erau mai numeroase, dar în marea lor majoritate sub 15 minute.

Niciun zbor nu a fost anulat în ultimul minut în cele două aeroporturi, au precizat sursele menţionate.

CGT, cel mai mare sindicat, SUD-Aerien şi Unsa au chemat personalul tehnic de la sol (agenţi de escală, de pistă etc.) să facă grevă sâmbătă pentru a protesta împotriva degradării condiţiilor de muncă. FO a depus de asemenea un preaviz de grevă pentru aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle şi CFE-CGC a chemat la grevă în sectorul comercial.

Air France anulase anterior peste 15% din zborurile sale pe distanţe scurte şi medii prevăzute pentru sâmbătă pe aeroporturile din Orly şi în provincie.

În schimb, totalitatea zborurilor dinspre şi spre aeroportul parizian Roissy era asigurată.

Greva intervine în Franţa în plin sezon al vacanţelor. Un milion de pasageri erau aşteptaţi de vineri până duminică în aeroporturile Roissy şi Orly, dintre care 215.000 la Roissy doar sâmbătă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO