Grevele din Belgia afectează transportul, fabricile

Transportul public şi activitatea fabricilor în Belgia au fost afectate luni de o zi de greve, ca răspuns la reformele planificate de noul guvern de centru-dreapta al ţării, a raportat agenţia de presă Belga, preluată de DPA.
Economica.net - mar, 25 nov. 2014, 09:15
Grevele din Belgia afectează transportul, fabricile

Sindicatele belgiene au anunţat un val de acţiuni culminând cu o grevă generală pe 15 decembrie. Ele protestează contra măsurilor, inclusiv reformele pensiilor, promise de guvernul prim-ministrului Charles Michel instalat în octombrie, scrie Agerpres.

Grevele de luni au avut loc în patru din cele 11 provincii ale ţării – în Valonia francofonă şi în nord, în Flandra vorbitoare de limbă flamandă, inclusiv la Antwerpen /Anvers, în franceză/, unul dintre cele mai mari oraşe din Belgia şi un important port comercial.

Serviciile feroviare au fost grav perturbate în mai multe regiuni, conducând la congestionarea traficului rutier. Navetiştii spre Bruxelles din oraşele din jur au avut nevoie de o oră în plus pentru deplasarea lor, a raportat Belga.

Pichete de grevă au împiedicat de asemenea pasagerii aerieni să aibă acces la aeroportul Charleroi, utilizat în principal de compania aeriană low cost Ryanair.

Până la 650 de manifestanţi au ieşit în stradă în oraşul Tournai /est/, potrivit estimărilor poliţiei, în timp ce aproximativ 3.000 de muncitorii au pichetat în oraşul Charleroi, potrivit Belga.

Între timp, gigantul internet Google a menţinut un serviciu minim la operaţiunile sale belgiene din apropiere de Mons, 60 km sud-vest de Bruxelles.

La Antwerpen, greva a întârziat audierea finală într-un proces împotriva grupului islamist Sharia4Belgium. Acum, audierea urmează să aibă loc miercuri, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului pentru DPA.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...