1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Grindeanu: Aderarea României la OCDE ne va aduce respectabilitate

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la Paris, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu omologul francez, că aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară este un pas important pentru a atinge obiectivul de a deveni membri în Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), lucru ce va aduce ţării noastre ”respectabilitate”, scrie News.ro.

08 iun, 2017 | ECONOMICA.net

”Aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară este un pas important pentru a atinge obiectivul de a deveni membri în OCDE. Am avut o discuţie şi cu secretarul general al OCDE - suntem pe drumul cel bun. Putem să ne atingem acest obiectiv extrem de important pentru ţara noastră. (...) Dacă aderarea la NATO ne-a adus nouă, României, securitate, aderarea la UE ne-a adus prosperitate şi creştere economică, aderarea la OCDE, care reprezintă o ţintă pe care o putem atinge, ne va aduce respectabilitate”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

El a subliniat că în acest sens lucrurile sunt aproape de a fi finalizate, obiectivul de a deveni membri OCDE fiind o prioritate de politică externă a statului român.

”Suntem determinaţi, e una din priorităţile politicii noastre externe. Suntem cu dosarul şi cu tot ceea ce avem de făcut foarte, foarte aproape de linia de finish, ceea ce reprezintă o victorie şi va reprezenta o victorie pentru ţara noastră”, a ţinut să precizeze şeful Executivului.

Sorin Grindeanu a participat, miercuri, la Paris, la ceremonia dedicată aderării României şi Argentinei la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), premierul apreciind că aderarea la NEA va permite ţării noastre să aibă acces la expertiză de vârf în domeniul energiei nucleare.

Premierul a fost însoţit de către ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, Rodin Traicu, preşedintele CNCAN, Horia Grama, preşedintele ANDR, Radu Puchiu, coordonator naţional pentru relaţia cu OCDE, Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO