Grindeanu: Am discutat cu mai multe persoane politice şi apolitice. Miercuri voi prezenta o propunere la Justiţie

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni că a avut discuţii cu mai multe persoane politice şi apolitice, printre care Dana Gârbovan, preşedintele UNJR, cu privire la nominalizarea unui candidat pentru portofoliul Justiţiei, urmând ca dialogul pe această temă să continue şi marţi, pentru ca miercuri să prezinte varianta sa de ministru.
Economica.net - lun, 20 feb. 2017, 21:42
Grindeanu: Am discutat cu mai multe persoane politice şi apolitice. Miercuri voi prezenta o propunere la Justiţie

‘Am avut discuţii şi înainte de a merge la Bruxelles, am avut şi astăzi (luni – n.r.) cu oameni, fie că sunt eligibili în a ocupa această funcţie, fie că sunt foarte buni profesionişti în acest domeniu. Şi m-a interesat, dincolo de persoană, dar şi asta e foarte importantă, să văd cum văd aceşti specialişti, politici, lucrurile legate de justiţie. Să ştiţi că am văzut foarte mult profesionalism în aceste zile. Noi, până miercuri, avem şi coaliţia, şi Comitet Executiv Naţional la PSD, o să venim cu o propunere. (…) O să mai văd şi mâine, o să mă consult şi cu colegii mei şi o să vin şi cu această propunere’, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3, întrebat dacă şi-a clarificat opţiunea privind propunerea pentru ministerul Justiţiei.

Premierul a spus că nu ar dori să ofere detalii suplimentare, întrebat dacă între cei cu care a purtat discuţii s-a numărat şi judecătorul Dana Gârbovan, preşedintele UNJR.

‘N-aş vrea să intrăm în amănunte. E o doamnă cu care am avut o discuţie, fiind preşedinta Uniunii Judecătorilor, dar am avut şi cu alţii, aşa cum vă spuneam’, a mai spus Grindeanu.

Tot pe acest subiect, el a adăugat că discuţia cu Florin Iordache cu privire la demisia acestuia din funcţia de ministru nu a fost una ‘ieşită din comun’.

‘Eu cu Florin Iordache… pot să spun că era cam singurul din Guvernul României pe care-l ştiam de mulţi ani înaintea altor colegi. Şi ne leagă, şi dincolo de partea politică, ne leagă şi o prietenie’, a afirmat premierul.

Grindeanu a reluat că pe chestiunea OUG 13 a fost o problemă de ‘comunicare deficitară’. Fiind întrebat dacă el i-a cerut demisia lui Florin Iordache, premierul a menţionat: ‘Nu şi-a dat demisia domnul Iordache înainte de şedinţa de Guvern de joia trecută’.

‘Şi îmi pare rău. E un coleg cât se poate de bun, îşi va face treaba în Parlament, sunt convins, extraordinar de bine. Este un om care a încercat să rezolve o problemă care trebuie rezolvată şi acum, şi în următoarele săptămâni’, a mai declarat premierul.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană contestă carantina impusă de Irlanda pentru călătorii veniți din cinci state ale UE
Comisia Europeană contestă carantina impusă de Irlanda pentru călătorii veniți din cinci state ale UE
Comisia Europeană a trimis vineri o scrisoare autorităţilor irlandeze prin care contestă măsura de carantină obligatorie la hotel impusă călătorilor din anumite ţări, între care cinci......
Ministerul Finanțelor a prelungit cu zece luni perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor
Ministerul Finanțelor a prelungit cu zece luni perioada în care contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor ...
Ministrul Finanțelor Alexandru Nazare a anunțat vineri că a prelungit cu zece luni, până la 31 ianuarie 2022, perioada ...
Primăria Iași preia de la Veolia serviciul centralizat de furnizare a apei calde și căldurii
Primăria Iași preia de la Veolia serviciul centralizat de furnizare a apei calde și căldurii
Primarul Mihai Chirica a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea va prelua sistemul ...
S-a încheiat procesul de fuziune dintre USR și PLUS
S-a încheiat procesul de fuziune dintre USR și PLUS
Fuziunea prin absorbţie dintre USR şi PLUS a fost aprobată, vineri, definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti.