Grindeanu: Am semnat ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Administraţiei Publice

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că a semnat duminică ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi pentru secretarii adjuncţi, în legătură cu lansarea programului PNDL 2, scrie Agerpres. 
Economica.net - Dum, 18 iun. 2017, 12:53
Grindeanu: Am semnat ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Administraţiei Publice

El a subliniat că PNDL 2 este un obiectiv prioritar al său, ca premier.

„Nu accept ca acest program să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva. (…) Pentru a înlătura orice umbră de îndoială, am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Regionale şi Administraţiei Publice, pentru secretarul general şi pentru secretarii generali adjuncţi. De azi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna – nici dumneaei, nici prin interpuşi – niciun fel de act care să aibă legătură cu PNDL. Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri şi nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie să continue şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla cât de curând, dar doar cu respectarea legii”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

El a mai spus că o aşteaptă la discuţii, luni, pe Sevil Shhaiheh, ministrul de resort.

„O invit pe doamna Shhaideh, luni, la o discuţie. Să-mi comunice stadiul tuturor programelor aflate în prezent în derulare. Ştiu că este un om care, în final, va respecta legea”, a adăugat premierul.

Grindeanu a explicat că în ultimele luni a avut foarte multe întâlniri cu preşedinţi de Consilii judeţene, primari de oraşe, comune, municipii pentru a găsi soluţiile pentru ca PNDL 2 să fie un succes, dar şi că a avertizat-o pe Sevil Shhaideh să accelereze implementarea programului.

„Din păcate, doamna ministru Sevil Shhaideh, în coordonarea căreia se află acest program extrem, extrem de important a avut la dispoziţie cinci luni să facă ceva şi nu a făcut nimic. Acum o lună şi jumătate am avertizat-o că sunt întârzieri şi că primarii încep să-şi piardă răbdarea. Nu m-a ascultat. Acum două zile am avertizat-o şi public că sunt întârzieri nepermise. A doua zi după avertismentul meu public şi-a amintit brusc de PNDL şi a dat comunicat că îi va da drumul. Trăim o perioadă în care nu-mi doresc ca un program de o asemenea importanţă să fie folosit în scopuri politice”, conchis premierul.

UPDATE ora 16:41 

Deciziile premierului privind eliberarea din funcţie pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru secretarii adjuncţi, secretarul general al MDRAPFE şi adjuncţii acestuia au fost publicate duminică în Monitorul Oficial.

Altfel, prin decizii ale prim-ministrului, au fost demişi cinci secretari de stat din cadrul MDRAPFE: Ciprian Lucian Roşca, Virgil-Alin Chirilă, Mihail Doruş, Sirma Caraman, Luminiţa Zezeanu.

Totodată, Grindeanu a decis eliberarea din funcţie a patru subsecretari de stat de la MDRAPFE: Marcel Alexandru Stoica, Angel Gheorghiu, Adriana-Mihaela Udroiu, Mihai Grigore.

Premierul a semnat şi Decizia de încetare a exercitării atribuţiilor aferente funcţiei de secretar general al MDRAPFE în cazul Ionelei Stoian şi celei de secretar general adjunct pentru Mihaela Dincă şi Iuliana-Camelia Coporan.


Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...