1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Grindeanu, despre decizia CCR privind ancheta DNA în cazul OUG13:Aştept evaluarea făcută de ministrul Justiţiei

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni seară, că aşteaptă să vadă evaluarea pe care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, o face după decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la ancheta desfăşurată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul Ordonanţei de Urgenţă 13.

20 mar, 2017 | Agerpres

Întrebat la Antena 3 cum comentează decizia CCR cu privire la ancheta desfăşurată de DNA în cazul OUG 13, premierul Grindeanu a răspuns: 'Spectaculos ar fi să-mi spun punctul propriu de vedere. Eu vă spun că o să încerc să fac ceea ce ar trebui să facă şi alte instituţii. (...) Decizia Curţii Constituţionale am văzut-o cu toţii, în care se spune despre DNA şi nu numai că şi-a depăşit atribuţiunile. (...) Dacă aş face eu, în acest moment, aprecieri ca prim-ministru vizavi de acţiunea sau acţiunile DNA, mi-aş depăşi eu atribuţiunile. Şi atunci încerc prin forţa exemplului să impun şi celorlalţi să rămână în limitele date de Constituţie. Am încredere totală în ministrul Justiţiei. Este un om, aşa cum am mai spus, cu o experienţă vastă, recunoscut în domeniu. Aştept evaluarea pe care ministrul şi ministerul o fac din acest punct de vedere. (...) Acţiunile care vor urma acestei evaluări vor fi făcute publice'.

Totodată, Grindeanu a spus că va susţine decizia luată în acest caz de către ministrul Justiţiei.

'Am încredere în ministrul Justiţiei (...). Are forţa necesară şi capacitatea de a lua decizia corectă din acest punct de vedere', a mai afirmat Grindeanu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO