1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Grindeanu, despre estimările FMI: Măsurile luate de Guvern au fost foarte bine analizate înainte de a fi aplicate

Premeirul Sorin Grindeanu a afirmat, luni seară, la Antena 3, referitor la vizita delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în ţara noastră, că a discutat cu reprezenţanţii misiunii FMI cărora le-a prezentat viziunea Cabinetului său şi a dat asigurări că măsurile luate de Guvern au fost foarte bine analizate înainte de a fi aplicate, scrie News.ro.

20 mar, 2017 | News.ro

"Am avut o întâlnire cu dânşii, săptămâna trecută, împreună cu ministrul Finanţelor. Noi le-am spus vizunea noastră, vizunea dată de Comisia Naţională de Prognoză, de tot ceea ce am spus atunci când am construit bugetul, de creşterea economică pe care ne-am propus-o, de toate datele macroeconomice. Hotărârea noastră este să punem în aplicare programul de guvernare (...) Am avut acest dialog cu dânşii, ne-am spus argumentele şi vom urmări în continuare ca fiecare dintre măsurile, pe care noi ni le-am propus, să fie puse în practică", a declarat premierul Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

El a ţinut să dea asigurări că măsurile luate de Guvern au fost foarte bine analizate înainte de a fi aplicate.

"Pe fiecare măsură pe care noi am adoptat-o s-a calculat şi s-a făcut o analiză cât se poate de serioasă la efectele pe care le are fiecare dintre măsuri în economie", a asigurat Grindeanu subliind că măsurile pe care Executivul le va lua în continuare "vor fi la fel de bine analizate".

Prim-ministrul a menţionat că misiunea FMI "nu e una extraordinară", precizând că toate ţările, conform statutului Fondului Monetar Internaţional, în fiecare an, primesc o vizită de monitorizare din partea acestora.

"Noi am mai avut misiuni ale FMI, nu este o misiune extraordinară (...) Am mai avut, în 2014, când s-au luat, de asemenea, măsuri de relaxare fiscală (...) Toate lucrurile care îngrijorau s-au dovedit în final şi FMI a venit după câteva luni şi a spus: da, Guvernul a avut dreptate, au avut impact pozitiv asupra economiei, creşterea economică este sustenabilă. De aceea vă spus că lucrurile sunt monitorizate şi de către noi, fiecare măsură de asemenea şi ne vom ţine de programul de guvernare", a explicat premierul.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează că impactul asupra bugetului al tuturor măsurilor promise de PSD înainte de alegeri ar fi echivalent cu 5,5% din produsul intern brut (PIB) al României, a declarat vineri şeful delegaţiei FMI în România, Reza Baqir, în cadrul conferinţei de presă de la finalul misiunii.

Şeful delegaţiei FMI a avertizat că România nu mai are spaţiu bugetar pentru alte reduceri de impozite şi taxe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO