Grindeanu, despre NN: Scandalul nu-şi are bazele în realitate. A fost pornit de Cătălin Predoiu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că scandalul legat de modul de administrare a pensiilor private nu-şi are 'bazele în realitate', ci a fost pornit din dorinţa unui 'competitor politic', Cătălin Predoiu, care a adus acest subiect în atenţie. 
Economica.net - joi, 13 apr. 2017, 13:48
Grindeanu, despre NN: Scandalul nu-şi are bazele în realitate. A fost pornit de Cătălin Predoiu

‘E treaba Parlamentului, e foarte bine că face acest lucru. Eu de dimineaţă am avut o discuţie, aşa cum ştiţi, discuţia săptămânală pe care o am şi cu ministrul Finanţelor şi cu preşedintele ANAF. Eu vreau să vă spun, dincolo de partea serioasă pe care trebuie să o facă statul, fie că vorbim de comisie de anchetă, fie că vorbim de Ministerul Finanţelor şi de ASF, pentru că nu trebuie să uităm de rolul ASF-ului în acest domeniu, privesc şi din alt punct de vedere acest lucru. Vă rog să vă gândiţi la originea acestui scandal, un scandal care nu-şi are bazele în realitate, un scandal pornit din dorinţa unui competitor politic, competitor intern, politic, domnul Predoiu (Cătălin Predoiu – n.r.) a adus acest subiect în atenţie…nu-şi are rostul. Mă uit cu, nu ştiu, dezamăgire la acest mod de a face politică. De altfel, acest mod de a face politică a fost sancţionat de către români la sfârşitul anului trecut’, a declarat Sorin Grindeanu, la plecarea de la Ministerul Agriculturii, întrebat despre afirmaţiile făcute de preşedintele PSD, Liviu Dragnea pe acest subiect şi care este poziţia sa în contextul în care Parlamentul vrea să iniţieze o comisie de anchetă pe acest subiect.

Premierul a adăugat că doreşte să folosească şi acest prilej pentru a întări ceea ce ministrul Finanţelor Publice transmite de câteva zile.

‘Şi anume că nu există niciun fel de intenţie, nu a fost niciun fel de discuţie de acest tip (privitoare la o eventuală naţionalizare a Pilonului II de pensii – n.r.). Cei care aduc aceste discuţii în spaţiul public şi care sădesc neîncredere, prin pârghiile pe care le are statul – fie că vorbim de comisie de anchetă, de ASF, de Ministerul de Finanţe – vor trebui să plătească. Nu mai putem să ne jucăm cu zvonuri care pot să producă tulburări în piaţă. Sunt lucruri pe care chiar oamenii politici trebuie să le înţeleagă, chiar dacă sunt angrenaţi într-o bătălie internă aşa cum e la PNL acum şi nu ar fi bine să folosească asemenea teme pentru a-şi justifica existenţa politică’, a declarat Grindeanu.

Premierul a precizat că pe subiectul generat de temerea naţionalizării pensiilor a discutat inclusiv joi dimineaţă cu ministrul Finanţelor şi cu reprezentanţii ANAF la sediul Guvernului, întrebat în privinţa măsurilor pe care le-ar putea lua Guvernul în acest caz.

‘E rolul comisiei parlamentare şi a ASF-ului. ASF-ul nu ţine şi nu e în coordonarea Guvernului, aşa cum ştiţi. Rolul nostru şi ceea ce ţine de Ministerul Finanţelor, ca şi măsuri, vom lua, şi acesta a fost şi unul din punctele de discuţie cu ministrul Finanţelor. Celelalte lucruri, cele de anchetă, cele care ţin de ceea ce spuneaţi dumneavoastră, cred că acea comisie parlamentară cred că poate să descopere ceea ce a fost neclar’, a declarat Grindeanu.

La insistenţele presei, întrebat dacă ar fi fost nevoie de o reacţie mai promptă a Ministerului Finanţelor pe acest subiect, premierul a întrebat: ‘Reacţie la ce ? La un zvon şi la o prostie aruncată de un om..’

Grindeanu a ţinut să sublinieze că ministrul de Finanţe a ieşit public de câteva ori pentru a explica faptul că ‘informaţia’ privind naţionalizarea pensiilor este ‘o prostie, un zvon totalmente fals’.

‘Ceea ce înţelege să facă această companie şi modul în care au comunicat, o să vedem ce măsuri legale ce putem lua noi ca şi Guvern şi, sigur, ceilalţi pe care i-aţi enunţat dumneavoastră. Ceea ce mă interesează, în schimb, pe mine, e să transmit, în primul rând este hotărârea noastră şi a dezminţi această prostie aruncată în spaţiul public de către un om politic (…)”, a mai declarat premierul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministerul Finanţelor: România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE
Ministerul Finanţelor: România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE
Datoria guvernamentală reprezenta 48,5% din PIB, la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, sub plafonul de 60% stabilit ...
Proiectul de buget pentru anul viitor va prevedea 4 miliarde de lei pentru compensarea facturilor la energie – surse
Proiectul de buget pentru anul viitor va prevedea 4 miliarde de lei pentru compensarea facturilor la energie – surse
Guvernul vrea să aloce 4 miliarde de lei anul viitor pentru compensarea şi plafonarea facturilor la energie pentru consumatorii ...
Consiliul Concurenţei: Anunţarea unor majorări de preţuri poate încălca Legea Concurenţei
Consiliul Concurenţei: Anunţarea unor majorări de preţuri poate încălca Legea Concurenţei
Consiliul Concurenţei atrage atenţia asociaţiilor profesionale că fiecare companie trebuie să îşi stabilească independent ...