1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Grindeanu despre plafonarea indemnizaţiei pentru mame: E o furtună într-un pahar cu apă. Am cerut o analiză de impact

Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor vor analiza impactul pe care l-ar avea o eventuală plafonare a indemnizaţiilor de creştere a copilului de peste 10.000 de lei, a anunţat premierul Sorin Grindeanu, precizând că înclină să nu facă această plafonare şi catalogând discuţiile pe acest subiect 'o furtună într-un pahar cu apă'.

10 mai, 2017 | Agerpres

Întrebat miercuri, la Antena 3, dacă indemnizaţia pentru mame va fi plafonată între 5.000 de lei şi 10.000 de lei, Grindeanu a reiterat faptul că Guvernul nu a luat o decizie în acest sens.

'Săptămâna trecută a fost aprobat acel plan de convergenţă în Guvern (...) E, aşa, o furtună (...) într-un pahar cu apă (...) 97% dintre indemnizaţii sunt sub 5.000 (de lei - n.r.), vorbim de 3% dintre aceste indemnizaţii care sunt peste 5.000 (...) În acel plan de convergenţă nu se vorbeşte de o hotărâre pe care noi am luat-o deja, ci că există această posibilitate de a plafona nu la 5.000, la 10.000 aceste indemnizaţii, nu că se aprobă această plafonare sau că nu se aprobă. Eu le-am cerut colegilor mei să facă un calcul, astfel încât să vedem care e impactul până la urmă. Eu nu cred că sunt atât de multe cazuri în ţară noastră care să aibă indemnizaţii peste 10.000 de lei şi care respectă legea', a declarat Grindeanu.

Potrivit şefului Executivului, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor vor prezenta această analiză în perioada următoare.

'Noi vorbim de (...) o eventuală plafonare la 10.000 de lei, ceea ce probabil că înseamnă, în acest moment, (...) sub 1% în mod clar. (...) Este o analiză pe care şi Ministerul Muncii, şi Ministerul Finanţelor trebuie să o prezinte în perioada următoare şi există posibilitatea să se întâmple aceste lucruri, nu s-a luat nicio decizie', a spus Grindeanu.

Şeful Guvernului a mai precizat că el înclină să nu se facă această plafonare, dar va lua decizia după ce va vedea analiza.

'Eu înclin să nu facem această plafonare (...). Opţiunea mea (...) e să văd prima oară acea analiză. Pot să am anumite păreri acum, dar cred că ar fi anormal să spun clar 'da' sau 'nu'. Vreau să văd acea analiză pe care am cerut-o colegilor mei. Acum, aşa, la rece, cred eu că nu vorbim de un impact foarte mare, dar haideţi să aşteptăm acea analiză', a adăugat Grindeanu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO