Grindeanu, la bilanţul MApN: Guvernul susţine cu seriozitate consolidarea capacităţii de apărare naţională

Guvernul susţine 'cu seriozitate' obiectivele privind consolidarea capacităţii de apărare naţională, a declarat marţi premierul Sorin Grindeanu, el subliniind importanţa îndreptării eforturilor MApN către promovarea intereselor strategice naţionale la nivelul NATO şi UE, dar şi în direcţia asigurării stabilităţii regionale.
Economica.net - mar, 28 feb. 2017, 10:32
Grindeanu, la bilanţul MApN: Guvernul susţine cu seriozitate consolidarea capacităţii de apărare naţională

‘Susţinem cu seriozitate obiectivele care vizează consolidarea capacităţii de apărare naţională, transformarea, modernizarea şi dotarea corespunzătoare a Forţelor Armate Române, dezvoltarea capabilităţilor pentru contracararea eficientă a ameninţărilor asimetrice şi hibride, intensificarea dimensiunii de securitate a parteneriatelor strategice, respectiv a Parteneriatului Strategic cu SUA, prin consolidarea cooperării în domeniul militar, inclusiv pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, creşterea interoperabilităţii cu forţele aliate şi partenere din cadrul NATO şi intensificarea participării la misiunile şi operaţiile din zonele de interes strategic pentru România’, a afirmat Grindeanu, la bilanţul MApN pe 2016.

El a precizat că mediul internaţional de securitate este tensionat, cu ‘o combinaţie îngrijorătoare de riscuri şi ameninţări tot mai complexe’.

‘Reafirm angajamentul ferm al Guvernului pentru realizarea obiectivelor politicii de apărare şi pentru succesul modernizării şi consolidării forţelor armate române. (…) Am înţeles de la bun început că seriozitatea şi credibilitatea noastră trebuie să fie fundamentată pe resurse adecvate’, a spus premierul.

Acesta s-a arătat încrezător că bugetul alocat Apărării va asigura un ‘teren solid’ pentru o modernizare accelerată a Armatei.

‘La nivelul programelor de înzestrare pe care le aveţi în vedere este necesară identificarea şi implementarea
unor mecanisme legislative care să asigure intensificarea colaborării şi implicării operatorilor economici din industria de apărare în realizarea produselor militare’, a transmis Grindeanu conducerii MApN.

Prim-ministrul a apreciat că Armata Română dă dovadă în mod constant de coerenţă şi credibilitate, afirmând că România este un ‘aliat serios’ în NATO.

‘Este foarte important ca eforturile dumneavoastră să fie îndreptate spre promovarea intereselor strategice naţionale la nivelul NATO şi UE, precum şi în direcţia asigurării stabilităţii regionale, în vecinătatea estică, precum şi pentru implementarea Strategiei Globale a UE în domeniul securităţii şi apărării’, a mai spus Sorin Grindeanu.

Pe de altă parte, acesta s-a arătat recunoscător pentru profesionalismul militarilor şi pentru ‘modul exemplar’ în care aceştia îşi fac datoria în teatrele de operaţii din afara graniţelor, dar şi în ţară.

‘Sunteţi un pilon de stabilitate, prin încrederea publică ridicată de care se bucură Armata în societatea noastră. Forţele noastre armate, prin îndeplinirea cu succes a angajamentelor în cadrul organismelor din care România face parte, prin asumarea de responsabilităţi de protecţie şi apărare a spaţiului naţional şi prin participarea la iniţiative regionale de asigurare a unui climat de stabilitate la Marea Neagră, prin toate acestea – am convingerea – contribuie la reasigurarea cetăţenilor noştri că pot avea încredere deplină în Armată’, a precizat premierul.

El a vorbit despre ‘resursa militară extraordinară’ pe care o are Armata şi a exprimat credinţa fermă că printre priorităţile acestui an trebuie să se regăsească şi creşterea calităţii vieţii şi condiţiilor de salarizare a personalului.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...